Quantcast
Channel: Girişim Haber - Sivil Toplum Örgütleri
Viewing all 69 articles
Browse latest View live

Dünyaca Ünlü Fütüristler "Gelecek Günü"nde Buluştu!

$
0
0

Türkiye’de yeni bir kavram olan fütürizmi yaymaya çalışan Türkiye Fütüristler Derneği (TFD) öncülüğünde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirilen dünyanın ilk “Gelecek Günü”nde dünyanın en önemli fütüristleri bir araya geldi ve geleceği konuştu.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Aydın, gelecek tasarlamanın sadece insanlar için değil, toplumlar, kurumlar ve devletler için zorunlu bir felsefe olduğunu, Kadir Has Üniversitesi olarak bu bilinçle ilerlediklerini ve bu kapsamda olumlu gelecek tasarımını kurgulamak için bir ilki gerçekleştirerek Türkiye’nin tek Fütürizm Okulu’nu açtıklarını belirtti. İki senedir TFD ile işbirliği içinde çalıştıklarını söyleyen Aydın, bilimsel verilerle geleceği öngörmek yeterli değil, tasarladığınız geleceği hayata geçirmek için çaba sarf etmek önemli dedi ve her yıl yaptıkları memnuniyet anketinin sonuçlarını paylaştı:

“İnsanların yüzde 50’si Türkiye’de hiçbir şey değişmez algısına sahipken, yüzde 70’nin Türkiye’de yaşamaktan mutlu olduğu sonucu ortaya çıkıyor. Bu da bize insanlar değişimin yeterli olmadığını düşünse de Türkiye ile ilgili umutları olduğunu gösteriyor.”

Fütüristler Derneği Başkanı Murat Şahin, Danışma Kurulu BaşkanıUfuk Tarhan ve Onursal Başkanı Alphan Manas ise birlikte gerçekleştirdikleri açılış konuşmasında TFD’ye destek veren ve Dünya Gelecek Günü’nün kutlanmasında maddi ve manevi destek veren sponsorlara ve destekçilerine teşekkür ettiler. Alphan Manas, TFD’nin kuruluş öyküsünü paylaştı. ABD’de gördüğü Fütürist dergisini okumasından ve Fütürist toplantısına katıldıktan sonra Türkiye’de bu fikri yayma düşüncesiyle Türkiye Fütüristler Derneği’ni kurmak için harekete geçtiğinden bahsetti.

Gelecek Günü’nün tüm dünya insanlarının sürdürülebilir ve daha iyi bir gelecek için düşünmesi, üretmesi ve geleceğe odaklanması için tasarlanmış bir kutlama günü olduğunu ifade eden Şahin, Tarhan ve Manas, sürdürülebilir ve daha iyi bir gelecek için bu yılın temasını “Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Daha da İleri” olarak belirlediklerini söyledi. Manas, 7 yılda 600 üyeye ulaşarak büyük başarı elde ettiklerini belirtti.

Unilever Türkiye Satış ve Müşteri Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Cem Tarık Yüksel, bugün gördüğümüz yoksulluk, savaş ve kıtlık tabloları yerine, geleceğin daha yaşanabilir ve olumlu şekillendirilebilmesi için gelecek için çaba sarf eden insanlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

BTnet kaynaklı alıntı haberimizi fütürizme ilgi duyan okurlarımız başta olmak üzere, tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu haberi beğendiyseniz RSS kaynağımıza abone olun, diğer haberleri kaçırmayın!


GİV, Global Düşünen Girişimci İşadamlarını Çin'e Götürüyor!

$
0
0

Girişimci İşadamları Vakfı üyelerine ve girişimci işadamlarına yönelik çalışmalarına tam gaz devam ediyor. GİVDış İlişkiler Konseyi12-19 Nisan 2013 tarihleri arasında sadece Çin’in değil Asya’nın en büyük fuarı olan Çin İthalat ve İhracatFuarı'na, diğer adıyla Kanton Fuarı‘na bir gezi düzenliyor.

"Çin’den ne almalıyız?" yerine "Çin’e Ne Satabiliriz?" düsturuyla planlanan bu gezide, GİV konseyi ve katılacak olan girişimci işadamları; Dünyanın ticaret hayatına yön veren bu ülkeyi gözlemlemeye ve ülkedeki fırsatları keşfetmeye gidiyor.

Katılmak isteyen tüm girişimci işadamlarına açık olan bu geziye katılmak içinbaşvuru formundanön kayıt yaptırmanız gerekiyor. Sorularınız için disiliskiler@giv.org.tr adresine mail atabilir ya da 553 203 8723 nolu telefondan Merve Barsan’a ulaşabilirsiniz.

Unutmayın, kontenjan sınırlı olduğundan ön kayıt yaptırmanız gerekiyor. GİV Çin Fuar Gezisi'nin detaylarını aşağıdaki görselde bulabilirsiniz;

Haberimizi Çin ve Asya pazarı gibi pazarları hedefleyen ve global düşünen işadamlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Bu haberi beğendiyseniz RSS kaynağımıza abone olun, diğer haberleri kaçırmayın!

Türk Girişimcisi 2013 Yılına ve Geleceğe Umutla Bakıyor!

$
0
0

İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen 'Türkiye Ekonomisi 2012 değerlendirmesi ve 2013 Beklentileri' konulu panel dün İstanbul Ticaret Odası'nda gerçekleşti.

Konferansa İstanbul Ticaret Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Erken ve İGİAD BaşkanıŞükrü Alkan katılırken, konuşmacılar arasında LC WAİKİKİ Yönetim Kurulu Başkanı Vahap KÜÇÜK, Adli Bilimler Eğitim ve Araştırma Vakfı ( ANKA Teknoloji Üniversitesi) mütevelli heyeti üyelisi Dr. Cemil Ertem ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Nazım Ekren yer aldı. Açılış konuşmasını yapanİGİAD Başkanı Şükrü Alkan, Türkiye ekonomisinin gösterdiği ekonomik performansın her geçen gün ivme kazandığını belirterek, Türk girişimcisinin 2013 yılından umutlu olduğunu ifade etti. Hükümetin koyduğu 2023 vizyonu çerçevesinde iş dünyasına büyük görev düştüğünü belirten Alkan "Bu hedefler doğrultusunda ıskalamamamız gereken en önemli konu 'insanı merkezli olmak. Biz kurulduğumuz günden bu yana girişimciliğin teşvik edilmesi ve iş ahlakının yaygınlaştırılması yönünde çalışmalar yapıyoruz. Başarıya ulaşmak için iş dünyası olarak 'insan merkezli' düşünülmesi gerektiğinin biliyoruz. Bu devamında başarıyı getirecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Tektil ve İnşaatın Yıldızı Parlayacak

İGİAD'ın 7 tane alt sektör kurulu olduğunu değinen Alkan, bu kurulların Türkiye ekonomisinin gidişatını sentezleme konusunda gösterge niteliği taşıdığını ifade etti. Dernek bünyesinde bulunan Makine ve İnşaat sektörü kurulu ile istişarelerde bulunduklarını belirten Alkan şöyle devam etti: "Kurul toplantılarında Türkiye inşaat ve tekstil sektörünün yıldızının parlayacağı sinyalleri veriliyor. Kentsel dönüşüm ve Kanal İstanbul gibi projeler bizim inşaat sektörü oyuncularımızı oldukça heyecanlandırıyor. Ancak sektörde ciro bazda büyüme konusunda bir yavaşlama olduğu ve kredili satışlarda bazı olumsuz durumlar yaşandığı görülüyor. Bir diğer kurulumuz tekstil sektör kurulu bu sektörün en büyük sorunu ise kalifiye eleman eksikliği. Bir de karşılıksız çek sayısının arttığını görüyoruz. Bunun dışında cirolarda bir artış olsa da karların düştüğü bir gerçek. Ancak genel olarak inşaat ve tekstil sektörün 2013 yılı ile ilgili beklentileri oldukça olumlu.

Alkan ayrıca, Bakanlar Kurulu'na yaptıkları başvuru üzerine dernek isminin başına 'Türkiye' takısının getirildiğini belirterek, bundan sonraİGİAD'ın; Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (TİGİAD) olarak faaliyetlerine devam edeceği bilgisini verdi.

Konfeksiyon Atölyesinden Zirveye Yolculuk

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük de girişimciliğin önemine işaret ederek, şirketin gelişimi ile ilgili bilgi verdi. Başarılı olmak ve devamlılık için işe odaklanmak ile çalışmak gerektiğini söyleyen Küçük, Zeytinburnu’nda konfeksiyon ve fason üretimi yapan bir firma iken LC Waikiki’nin Avrupa’nın en önemli markalarından biri haline geldiğini söyledi. Küçük, Fransız firmanın tüm lisanslarını satın aldıklarını ve markayı dünya markası haline getirdiklerini söyledi. Sektörü çok iyi takip ettiklerini dile getiren Küçük, başarılı ve başarısız sektördeki bütün firmaları incelediklerini söyledi. Bütün bunları kendi başarıları ve süreklilikleri için değerlendirdiklerini ifade eden Küçük, sektördeki bilgi ve tecrübelerden hep faydalandıklarını kaydetti. Kendi bildikleri işin dışında başka bir sektörle ilgilenmediklerini dile getiren Küçük “Sadece işimize markamıza odaklandık. İşletme sermayesi ve nakit akışına nakit yönetimine önem verdik. Değişim ve inovasyondan yana olduk. Sürekli kendimizi işimizi kalitemizi çeşidimizi yenileyecek çalışmalar içinde olduk. Eleman eğitimi ve kalitesine önem verdik. Kendi insan kaynakları eğitim birimimizi kurduk.Dünya konjonktürünü ülke ekonomisini yakından takip ederek tedbirleri önceden almaya çalıştık. Müşteri şikayetlerini önemsedik ve anında cevap verdik. İnsan kalitesine eğitimine önem verdik. Müşteri memnuniyetini önemsedik. Çalışanlarımızın memnuniyeti de bizim için önemli. Kaliteden taviz vermedik. Sabır ve sebatla hep çalıştık ve işimizi severek yaptık yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Türkiye Ortadoğu'da İyi Konumlanırsa Süper Güç Olur

Adli Bilimler Eğitim ve Araştırma Vakfı ( ANKA Teknoloji Üniversitesi) mütevelli heyeti üyelisi Dr. Cemil Ertem ise Avrupa'da yaşanan ekonomik krize karşın Ortadoğu bölgesinde, enerji potansiyelinin vermiş olduğu güç ile yeni bir dünya düzeni kurulduğunu söyleyen Ertem, Suudi Arabistan ve Irak örneğini verdi. Irak'ın ortaya çıkmamış doğalgaz rezervinin Türkiye'nin 300 yıllık enerji tüketimini karşılayabilecek potansiyel sahip olduğunu ifade eden Ertem "Burada çok hızlı bir tüketim toplumu doğacak. Bu Türkiye için çok önemli bir fırsat. Türkiye bu bölgede iyi konumlanıp kartlarını iyi oynarsa dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olmaması içten bile değil" dedi. ABD'nin içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkmasını 'imkansız' olarak değerlendiren Ertem, önümüzdeki süreçte yeni bir Avrupa Birliği kurulacağını ve kurulan birliğin sırtını Türkiye'ye yaslayacağını söyledi. Yeni olası Avrupa Birliği'nin doğu eksenli olacağına dikkat çeken Ertem, enerji zengini olan ülkelerin yeni dünya düzenine yön vereceğini söyledi.

Avrupa'da Kendi Öz Eleştirimizi Yapar Duruma Geldik

Prof. Dr. Erdoğan ALKİN da Türkiye ekonomisinin gösterdiği ekonomik performans ile hem Türkiye'de hem de dünyada Türkiye'ye bakışın olumlu yönde değiştiğini dile getirdi. Katıldığı konferanslardaki izlenimlerini anlatan Alkin "Avrupa bizden süslü cümlelerle bahsederken, bizim iş adamlarımız ve bürokratlarımız Türkiye ekonomisinin risklerinden söz ediyor. Temkinli davranıyorlar. Bu güzel bir şey. Eskiden olsa yanlışlarımızı örtmek için kılı kırk yarardık. Şimdi kendi öz eleştirimizi yapıyoruz" dedi.

İGİAD ve çalışmaları hakkında detaylı bilgiyi www.igiad.com web adresinde bulabilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu haberi beğendiyseniz RSS kaynağımıza abone olun, diğer haberleri kaçırmayın!

BİLGİ "2013 Genç Sosyal Girişimci Ödülleri" Sahiplerini Buldu!

$
0
0

BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’nde projeleri başarılı bulunan 10 finalist 14 Mart 2013 tarihinde gerçekleştirilen törenle ödüllerini aldı. İstanbul Bilgi Üniversitesi bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışma ile daha iyi bir toplum için proje üreten gençleri bir kez daha ödüllendirdi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin öncülüğünü üstlendiği ve International Youth Foundation (Uluslararası Gençlik Vakfı), Sylvan/Laureate Foundation (Sylvan/Laureate Vakfı) ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)’nın iş birliği ile gerçeğe dönüştürülen BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’nde en başarılı projeler belli oldu.

Toplamda 69 başvuru arasından seçilen 10 genç sosyal girişimci iki farklı seçici kurulun kararıyla belirlendi. Finalistler, 14 Mart 2013  tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldılar.

Zumbara Kurucusu Ayşegül Güzel, Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ayşen Bulut, Eğitim Reformu Girişimi Koordinatörü Batuhan Aydagül, TEGV Genel Müdürü Berna Çağatay, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burcu Güler, KA-DER Başkanı Çiğdem Aydın, Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakan Habip, Gençtur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hülya Denizalp, Marjinal Porter Novelli Koordinatörü Leylan Yener, TUSEV Program Direktörü Liana Varol, Gazeteci Meral Tamer, Sosyal İnovasyon Merkezi Kurucu Ortağı Suat Özçağdaş, Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm, Change.org Türkiye Direktörü Dr. Uygar Özesmi seçici kurulda yer aldı.

Törende açılış konuşmasını Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan yaptı. TEGV Genel Müdürü Berna Çağatay’ın konuşmasının ardından proje sahiplerine ödülleri takdim edildi.

BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri projesinin başlıca hedefi, yaşadıkları topluma değer katabilen genç sosyal girişimcileri bularak onlara destek olmaktır. Aynı zamanda verilen ödüllerle sosyal girişimciler ağı oluşturmak ve gençlerin her yıl daha da büyüyen bu ağ aracılığıyla bilgi ve tecrübelerini birbirleriyle paylaşmasını sağlamaktır.

Her sene seçilecek olan on genç sosyal girişimci, liderlik vasıflarının geliştirilmesi ve topluma sağladıkları faydanın sürdürülebilmesi için mentor desteği alıyor, özenle hazırlanmış eğitim programlarına katılacak ve eğitim sürecinin sonunda bir ödül töreni ile onurlandırılıyor. Genç Sosyal Girişimci Ödülleri ile finalistlerin her birine projelerini geliştirebilmeleri için nakit para ödülü de veriliyor.

Ödül Alan Projeler

Abdullah Oskay, Yaş: 29, Yenilikçi Fikir: Hayat Sende Gençlik Akademisi

Hayat Sende Gençlik Akademisi, büyük çoğunluğu devlet korumasında yetişen gençlerden oluşuyor ve yine devlet korumasında kalan çocuk ve gençlerin insan kaynağı kalitesini artırmak için çalışmalar yapıyor. Bu kurumlarda kalan gençler, üniversiteye ilk gittiklerinde maddi açıdan sorunlar yaşıyorlar ve yaptıkları burs başvurularının sonuçlanması için dört ay kadar zamana ihtiyaç duyuyorlar. Hayat Sende Gençlik Akademisi, bu gençler için bir burs fonu oluşturuyor ve bu gençlere üniversiteye başladıkları ilk dört ayda burslar veriyor. Bu fonun giderleri de, verilen profesyonel eğitimlerden elde edilecek gelirle karşılanıyor.

Eril Gün Ezerel, Yaş: 21, Yenilikçi Fikir: Üniversite Öğrencilerine Kariyer Desteği

Sinaps ekibi, öğrenci CV’lerinin çok bir şey ifade etmediğini, işe veya staja alımların büyük oranda şansa ve okulun getirdiği etikete bağlı olduğunu biliyor. Bu durumu iyileştirmek ve bütün öğrencilere eşit şartlarda kendilerini kanıtlama fırsatı yaratmak için Sinaps.com kuruluyor. Bu platformda, firmalar ve kurumlar, öğrencileri düşünmeye zorlayacak “problemler” yayınlıyor ve bir ödül belirliyorlar. Öğrenciler de bu problemlere çözüm önerileri getirerek hem kendilerini iş dünyasına kanıtlıyor, hem de para ödülü veya staj imkanı gibi ödüller kazanıyorlar. Diğer yandan firmalar da aradıkları genç yeteneklere ve yaratıcı fikirlere daha kolay ulaşmış oluyor.

Nazlı Özgan, Yaş: 23, Yenilikçi Fikir: Genç Kadınların Gelişimine Katkı

Kadınların toplum içinde değer gördüğü, liderlik becerilerinin ve potansiyelinin desteklendiği, topluma fayda sağlayabilmek için kadınlara da ihtiyaç olduğunun benimsendiği bir dünya isteyen Değişim Liderleri Derneği bu amaçla hazırlanılan projeler ile 18,000 kişinin hayatına dokundu ve hala dokunmaya devam ediyor.

Mustafa Altuncu, Yaş: 19, Yenilikçi Fikir: Bir Enstrüman Çok İnsan

“Bir enstrüman birçok insanın hayatını değiştirebilir, birçok insanı bir araya getirebilir” mottosuyla yola çıkan ‘Bir Enstrüman Çok İnsan’ projesi müziğin birleştiriciliğini tüm dünyaya göstermeyi amaç ediniyor. Isparta’da yaşayanların enstrüman sahibi olma ve çalma hayallerinin, başta maddi olanaksızlıklar olmak üzere çeşitli nedenler yüzünden engellenemeyeceğini kanıtlıyor. Sadece kullanılmış, ancak hala kullanılabilecek müzik aletlerini, ihtiyacı olanlara ulaştırmakla kalmayıp, toplanılan bağışlarla yenilerini alıp arzu eden ama maddi imkanı olmayan kişilere de bağışlıyor.

Emre Özgür, Yaş: 26, Yenilikçi Fikir: Devlet Okullarına Yönelik Sosyal Eğitim Projesi

Projenin misyonu yaratılan şeffaf ve güvenilir bağış platformu ile bağışçıları motive ederek eğitim sisteminde fırsat eşitliğine katkıda bulunmak. Bunun için okulların ve bağışçıların bir araya gelebileceği bir web sitesi oluşturulmuş. Bu web sitesi üzerinden okullar isteklerini belirtiyor ve bağışçılar da bu istekleri görüp okullara ulaştırıyorlar. Proje, Milli Eğitim Bakanlığı’nın onay ve desteğiyle çalışıyor.

Burak Özdemir, Yaş: 21, Yenilikçi Fikir: Yeni Yetiler Kazanabilmek

YeniYeti, hayatın yoğun temposundan yorulmuş ve sıkılmış olan insanlara, 2-3 saat gibi kısa bir sürede kendilerine yeni yetiler kazandırabilme ve yeni insanlarla tanışıp sosyalleşebilme fırsatı sunuyor. Bunun dışında herkesin eğitmen olabileceği bir platform sunarak, her kesimden insana yetenekleri veya hobileri üzerinden istihdam sağlayabileceği bir ortam yaratıyor. Diğer yandan, evinde çalışan insanları da ekonomiye katarak, herkesin istediğini öğrenebileceği, bildiğini öğretebileceği sosyal bir eğitim platformu olarak topluma hizmet ediyor. Bu proje ile origamiden kahve yapımına, köpekleri anlamaktan araba park etmeye kadar herhangi bir konuda eğitim alınabileceğini, eğitim kavramının sıkıcı ve tekdüze bir kavram olmadığını insanlara anlatabilmek, insanların eğitim kavramına olan soğuk ve korku dolu bakışlarını değiştirebilmek ve insanların içinde saklı kalmış yetilerini ortaya çıkarabilmek.

Sezgi Evren, Yaş: 22, Yenilikçi Fikir: Kültürel Mutfak

Kültürel Mutfakçalışmaları ile Diyarbakır’da özellikle şiddet ve göç mağduru kadınların kendilerini ve yeteneklerini keşfedebilecekleri, üretebilecekleri ve saygı görecekleri bir ortam yaratılıyor.  Öncelikle üretmeye ve aile bütçesine katkı sağlamaya hazır kadınlar ile meyve ve sebze ekmeye, ürünler toplandığında bu organik ürünleri işleyerek satışa hazır hale getirmeye başlanmış.  Girişimin başlangıcında evlerin damlarında ve hijyen ortamını yakalanan her yerde çalışmaya devam ediliyor. Projenin amacı devamlı kullanılabilen bir üretim tesisinde projenin devamını sağlayabilmek. Her gün daha fazla sayıda kadın Kültürel Mutfak için çalışıyor ve bu sayede erkek egemen toplumda kadınların çalışmalarının uygun olmadığı önyargısını da yavaş yavaş kırılıyor. Ekonomik gelişim, tarım, insan hakları ve göç gibi çok önemli ve hassas konulara yerel çözümler buluyor.

Samet Beyazkılınç, Yaş: 21,Yenilikçi Fikir: Temiz Bir Gelecek ve Sağlıklı Yaşam için SAMBİS

Günümüz dünyasında ehemmiyeti gün geçtikçe daha da artan çevre kirliliği, geleceğin en önemli kaygılarından biri. Bu proje ile ekonomik ve kültürel kalkınma potansiyellerini harekete geçirerek kentsel dokuların korunması ve geliştirilmesini amaçlanıyor.  Özellikle bisiklet kullanımının yaygın olmadığı Karadeniz Bölgesi’nde böyle bir girişimin dikkat çekeceği ve tercih edileceği tahmin edilmiş.  Bu anlamda insan sağlığına ve çevreye yatırım yapan bir uygulama olarak “Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi” hayata geçirerek zararlı gazların oluşturduğu sera etkisini ve gürültü kirliliğini azaltmaya yardımcı bir ulaşım alternatifi sunulmuş. Samsun’da kurulan mevcut sistemin Türkiye’nin farklı illerinde de hayata geçirmeyi hedefliyor.

Varlık Sezgin, Yaş: 29, Yenilikçi Fikir: Sonradan Gurmeler

Sonradan Gurmeler, özellikle esnaf lokantalarını tercih ederek, 

hem lezzet çeşitliliğini öğreniyor hem de yörenin kültürüne ayna tutuyor. Genç gurmeleri bir araya getirerek saklı kalmış lezzetleri keşfe çıkıyor, bu vesileyle gerek kültürel gerekse sosyal fayda sağlanıyor.  Türkiye tarihinde önemli yeri olan esnaf lokantalarının da “fast food“ zincirlerine yenik düşmesine engel olmaya çalışılıyor.

Yavuz Çakır, Yaş: 29, Yenilikçi Fikir: Otomatik Kitap Otomatları

Kitap satışı yapan makinaların ilk defa kullanılmaya başlandığı bu girişim ile Türkiye’de üretimi henüz mümkün olmayan bu makinaların yurtdışında üretilmesini sağlanıyor. Özellikle kapladığı yer hacmi, insan gücü gerektirmemesi ve ekonomik olması sebebiyle otomatların kitap okuma alışkanlığına katkı sağlıyor.  Kitap otomatları korsan kitap satışına karşı verilen mücadeleye olan katkısının yanı sıra dikkat çekici ve merak uyandırması sebebiyle de kullanılıyor.  Özellikle iş saatleri dışında kitap alınabilecek noktaların kapalı olduğu zaman dilimlerinde insanların düşük maliyetle kitap alabilecekleri noktalar oluşturuluyor.

Yarışma ve sonuçları hakkında daha detaylı bilgi için www.bilgiggo.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

SİM kaynaklı alıntı haberimizi sosyal girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu haberi beğendiyseniz RSS kaynağımıza abone olun, diğer haberleri kaçırmayın!

2013 Yılı Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması Başladı!

$
0
0

Garanti Bankası, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve EkonomistDergisi işbirliğiyle, kadın girişimcileri cesaretlendirmek amacıyla düzenlenen Türkiye'nin Kadın Girişimcisi yarışmasının 7'incisine başvurular başladı.

Garanti Bankası'nın, Ekonomist Dergisi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) işbirliğiyle bu sene 7.'sini düzenlenen yarışma kapsamında, "Türkiye'nin Kadın Girişimcisi"nin yanı sıra, "Türkiye'nin Gelecek Vaad Eden Kadın Girişimcisi", "Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimci" ve "Türkiye'nin Kadın Sosyal Girişimcisi" kategorilerinde de ödüller verilecek.

Sadece büyük ölçekli işletmeleri değil, ölçeği ne olursa olsun, tüm kadın girişimcileri teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışma kapsamında; farklı kulvarlarda daha küçük ölçekli ama gelişime ve yeniliğe açık, gelecek vaat eden veya kendi şartları altında, yöresinde iyi bir işletme kurmuş, bulunduğu yörede fark yaratan ve sosyal bir soruna yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üretmiş kadın girişimcilere de "kazanma" şansı sunuluyor.

Türkiye'de yaşayan ve hakim ortak olduğu şirketi yıllık 40 milyon TL'nin altında ciro yapan kadın girişimciler, yarışmaya bizzat başvurabilir veya aday gösterilebilirler. Başvurular, www.kadingirisimciyarismasi.com adresinden doldurulacak formlarla, 31 Mayıs 2013 tarihine kadar başvuru yapılabilir.

"Türkiye'nin Kadın Girişimcisi" 20.000 TL tutarında nakit para ödülüne, "Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimci", “Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimci"  ve "Türkiye'nin Kadın Sosyal Girişimcisi" 15.000’er TL tutarında nakit para ödülüne  hak kazanıyor. Ayrıca tüm dereceye giren kadın girişimciler 1 yıllık ücretsiz KAGİDERüyeliği ve Capital, Ekonomist ve Elele Dergisiüyeliği kazanıyor.

Yarışmaya internet üzerinden başvurmak veya yarışma hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen kadın girişimciler www.kadingirisimciyarismasi.com adresini ziyaret edebilir, başvuru formunu elden teslim etmek isteyen kadın girişimciler ise en yakın GarantiŞubesinden başrularını yapabilirler..

Türk kadınlarını girişimciliğe teşvik etmek ve başarı hikayelerini Türkiye'ye duyurabilmek amacı ile daha önceki yıllarda da yapılan yarışmaya başvurmuş kadın girişimciler dahil olmak üzere tüm kadın girişimcileri Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması'na başvurmaya davet ediyorlar.

Yarışma hakkında detaylı bilgi içinwww.garantikadingirisimci.comvewww.kadingirisimciyarismasi.com web adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi kadın girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu haberi beğendiyseniz RSS kaynağımıza abone olun, diğer haberleri kaçırmayın!

İGİD İnovasyon Ödülleri Yarışması Başladı!

$
0
0

İzmir Genç İş Adamları Derneği, üniversiteler ve meslek kuruşlarının katkılarıylaİzmir İnovasyon Ödülleri Yarışması düzenliyor. Rekabetin vazgeçilmez şartı haline gelen inovasyonu (yenilik) KOBİ’lerin gündemine sokmak amacıyla İzmir Genç İş Adamları Derneği (İGİD), üniversiteler ve meslek kuruşlarının katkılarıyla İzmir İnovasyon Ödülleri Yarışması düzenliyor.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF), Ege Üniversitesi, Gediz Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, KOSGEB, Mazhar Zorlu Holding ve Brightwell Holding’in destek verdiği yarışma, ürün ve süreç inovasyonu olarak iki dalda yapılacak.İzmir’de kurulu, ölçek fark etmeksizin bütün firmaların inovatif ürün ve hizmetleriyle katılabileceği yarışmada dereceye girenlere ödülleri, 17 Nisan 2013 tarihinde törenle verilecek.

Vizyonunda inovasyon olmayan firmaların geleceğinin risk altında olduğunu söyleyen İGİD Başkanı Mehmet Timuroğlu, bütün İzmirli firmalarda inovasyon farkındalığı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Timuroğlu, İzmirli KOBİ’lerin ulusal ve uluslararası alanda rakiplerine ancak inovasyonla üstünlük sağlayabileceğini, sanılanın aksine özellikle küçük firmaların inovasyona daha özel önem vermesi gerektiğini ifade etti.

İzmir İnovasyon Ödülleri'nin, şehirde inovasyon temalı ilk ve tek kapsamlı organizasyon olduğunu dile getiren Timuroğlu, şunları söyledi: "İnovasyon, KOBİ’lerin temel ilgi alanı haline gelmeli ve geliyor. Değişim ve yenilenme cesaretinin temel dinamik olduğu inovasyon, şirketleri rekabette öne geçirecek belki de en önemli kavram. Vizyonunda inovasyon olmayan, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin başarı şansının sürekli azaldığı ve azalacağı gerçeğinden hareketle İGİDçatısı altında kurulan İnovasyon Kulübü, İzmirli firmalar için çok seçenekli inovasyon modelleri araştırma ve oluşturma amacıyla çalışıyor."

İGİD Başkanı, yarışmaya katılacak firmaların iletişim bilgileri, faaliyette bulunduğu sektör, kısa tanıtımı ve inovatif yönlerinin kısaca anlatıldığı bölümleri içeren başvuru formunu, 28 Mart 2013 mesai birimine kadar www.inovasyonodulleri.com internet adresinden doldurması gerektiğini sözlerine ekledi.

Haberimizi, İzmirli KOBİ'lerimiz ve yenilikçilik iddiasındaki girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu haberi beğendiyseniz RSS kaynağımıza abone olun, diğer haberleri kaçırmayın!

GİV Girişimci Buluşmalarının Bu Ayki Konuğu Hasan Önder!

$
0
0

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV), 2010 yılından beri düzenli olarak gerçekleştirdiği Girişimcilik Buluşmaları'na devam ediyor. Bu ay ki Girişimcilik Buluşmaları'nın konuğu Daikin Türkiye'nin CEO'su Hasan Önder olacak.

En son Şubat ayında KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan'ın konuk olduğuGİV Girişimcilik Buluşmaları bu ay 26 Mart Salı günü saat 19:00'da GİV'in Eyüp'teki merkezinde gerçekleşecek.

Etkinliğe katılmak için 0 533 577 73 72 numaralı telefondan Özkan KIRIMLI ile iletişime geçmeniz yeterli.

Hasan Önder Kimdir?

Daikin Türkiye'nin CEO'su ve Daikin Europe Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Önder, 1969 yılında Diyarbakır’da dünyaya geldi. Askeri lise eğitiminin ardından mühendis olmayı tercih eden Hasan Önder, İTÜ Makine Mühendisliği'nden mezun oldu. Eğitimini 1993 yılında tamamlamasının ardından mühendis olarak giriş yaptığı ısıtma-soğutma sektöründe kısa bir süre sonra kendi şirketini kurarak girişimci olmaya karar veren Önder,  bu sektörde büyüme kararı almasının ardından da üretici kimliği ile yola devam etti. Okul arkadaşlarıyla birlikte 1999 yılında Akfel Endüsriyel Pazarlama şirketini kuran Önder, birçok dünya markasının distribütörlüğünü üstlendi. Kendi markası Airfel ile ısıtma-soğutma sektöründe hızlı bir büyüme yakalayan Akfel, 2001 yılında Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarından Sanko Holding ile ortaklığa gitti. Bu tarihten sonra kurucu ortağı olduğu Airfel'de CEO olarak görevine devam eden Önder, Haziran 2011 yılında hisselerini Sanko Holding ile birlikte Japonya merkezli iklimlendirme devi Daikin'e sattı. Hisse devrinin ardından yoluna Daikin bünyesinde, Daikin Türkiye olarak devam eden şirketin CEO'luğunu üstlenen Önder, Temmuz 2012 yılında Daikin Europe N.V.'nin Yönetim Kurulu'na da seçildi. Önder'in bu  yeni görevi ile birlikte EMEA Bölgesi’ndeki (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika ülkeleri) faaliyet ve gelişmelerle ilgili sorumluluk üstlenmesinin hemen ardından, CIS ülkelerinin (Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, Özbekistan, Azerbaycan) ve Kuzey Irak'taki faaliyetlerin sorumluluğu da Daikin Türkiye'ye verildi. Halen bu görevlerini yürüten Hasan Önder, 2008 yılında Capital Dergisi “Başarıya Yürüyenler" yarışmasında Türkiye’nin En başarılı Genç Genel Müdürü olarak ödüle layık görülmüştü.

Ayrıca Hasan Önder'in girişimcilik hikayesini daha iyi anlamak için 2011 Ağustos tarihli şu Hürriyet haberini okuyabilirsiniz.

Daha önceki Girişimcilik Buluşmaları'nıburadan inceleyebilir, GİV hakkında bilgi edinmek istiyorsanız ilgili haberimizi okuyabilir ya da www.giv.org.tr'yi inceleyebilirsiniz.

Etkinlik haberimizi GİV Girişimcilik Buluşmalarına ilgi duyan ve Hasan Önder'den girişimciliği dinlemek isteyen tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu haberi beğendiyseniz RSS kaynağımıza abone olun, diğer haberleri kaçırmayın!

Aile Şirketleri TAİDER Olarak Bir Çatıda Toplanıyor!

$
0
0

Türkiye’nin birçok ilinden 40’ın üzerinde aile şirketi bir araya gelerek Aile İşletmeleri Derneği’ni (TAİDER) kurdu. Aile şirketleri için dinamikleri anlamak ve başarılı yönetilmek, gelişim, organizasyon, kurumsallaşma, sürdürülebilirliği sağlamak gibi konularda bilgi üretmek, en güncel eğitimleri edinmek ve deneyimleri paylaşmak amacıyla faaliyete başlayan TAİDER, 40’ın üzerinde şirketin katılımı ile kuruluş aşamasını tamamladı.

Türkiye’nin birçok ilinden aile şirketlerinin katılımı ile kurulan dernek, is sahibi aileler arası işbirliği, dayanışma, paylaşım ve iletişim ağı yaratmayı hedefliyor.

İlk Yönetim Kurulu Belirlendi

TAİDER geçtiğimiz günlerde İzmir’de gerçekleştirdiği kurucular toplantısında, yönetim kurulunu seçti.  Yönetim Kurulunda, Şerife İnci Eren (İnci Holding), Meral Ekmekçioğlu (Kilsan), Şükrü Ünlütürk (Sun Tekstil), Seyda Akdurak (Söke Değirmencilik), Fahrettin Gülener (Er Metal), İrem Oral (Odak Group), Uğur Paksoy (Turunçgil Ziraat) yer aldı.

TAİDER’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Şerife İnci Eren konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Bizler ve ortak değerleri paylaştığımız aile şirketi sahibi dostlarımız, ülkemizdeki aile şirketleri arasındaki deneyimlerin paylaşılması için fırsatlar yaratmak üzere gönüllü olduk. Ülkemizde aile şirketlerinin kurumsallaşması ve sürdürülebilir büyümesini destekleyerek, kalkınmamıza katkıda bulunmayı amaçlamaktayız” dedi.

Yönetim Kurulu üyeleri ise, girişimin tüm Türkiye’yi kucaklayacak bir hareketi başlatmasından mutluluk duyduklarını ve 40 kurucu üye ile yola çıkmanın yeni bir dernek için önemli olduğunu belirtti. 20 yeni üye adayı da bulunan dernek kuruluş öncesi “Aile İşletmeleri Platformu” adı altında bugüne kadar İzmir ve İstanbul’da 5 tanışma ve tanıtım toplantısı ile 7 ön çalışma grubu toplantısı gerçekleştirdi.

Özellikle işlerin ikinci ya da üçüncü kuşağa devrinde “sürdürülebilirlik“ ilkelerine odaklanacak olan dernek, aile işletmelerinin profesyonel destek edinmelerine, dünyada bu alanda ortaya konan en güncel bilgi ve deneyimlere ulaşmalarına olanak tanıyacak.

Uluslararası Tanınma Gerçekleşti

TAİDER, kuruluş aşamasını takiben,  Family Business Network (FBN) International’a üye olmak üzere müracatını gerçekleştirdi ve 3 Ekimde Londra'da toplanan genel kurulunda üyeliği resmen kabul edildi. Bu üyelik, TAİDER’in uluslararası aile şirketleri ağı ile ilişki kurarak, dünyadaki deneyimleri ve birikmiş olan bilgileri üyelerine aktarmasına katkı sağlayacak.

TAİDER hakkında daha detaylı bilg için www.taider.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi aile şirketlerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu haberi beğendiyseniz RSS kaynağımıza abone olun, diğer haberleri kaçırmayın!


İnternet Haftası İçin Girişimcilere Aktif Katılım Çağrısı

$
0
0

Bu haberimizde "Bilişim/bilgi/iletişim ve ilintili Sivil Toplum Kuruluşları ve oluşumlarının beraber hareket edebilmesi amacıyla hızlı haberleşme için oluşturdukları bir platform" olan Bilişim STK Platformu'nun çağrısı ve paylaşımı ile 16. İnternet Haftasi İçin Aktif Katılım Çağrısı'nı siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz. Çağrı aşağıdaki gibidir;

Tüm kesimlerden; Üniversiteler, Ticaret ve Sanayi Odaları, Çiftçi Birlikleri, Ziraat Odaları, Mühendis Odaları, Barolar, Tabip Odaları, Bankalar Birliği, Noterler Birliği, Organize Sanayi Bölgeleri, Yerel Yönetimler, İnternet Cafeler, Okullar, Kaymakamlıklar, Valilikler, Bakanlıklar, tüm kamu yönetimi, özel sektör, internet şirketleri, Bilişim/Bilgi/İletişim STK'ları, Demokratik Kitle Örgütleri, Bilişim Klüpleri, Tüm Medya Kuruluşlarını, Bireyleri bu İnternet Haftasını tüm ülkeyi saran bir İnternet Şenliğine, Bilgi Toplumu, e-dönüşüm, e-türkiye ve e-devlet kavramlarının geniş kitlelerle tanıştırıldığı bir İnternet ve Bilişim Fırtınasına döndürmeye çağırıyoruz.

İnternet Haftası toplumda internet kültürünü yaymak, internet bilincini yaratmak, interneti tanıtmak, büyütmek, yeni projeler başlatmak, sorunları ve çözüm yollarını tartışmak, kısaca interneti Türkiye gündemine yerleştirmeyi amaçlamaktadır. Türkiye internetinin gündemindeki sorunları tartışmak, özellikle yönetişim, yasal düzenlemeler, serbestleşme, internet ve telekom sektörünün gelişimi, iş yaşamı, eğitim, kültür ve demokrasi boyutlarını gündeme getirmek; bireysel güvenlik, internetin güvenli kullanımı, mahremiyet, bilgi güvenliği, sosyal ağlar, ve Bilgi Toplumu kavramlarıyla tüm toplumu tanıştırmak, buİnternet Haftası için seçtiğimiz önemli bir hedeftir.

Bu kapsamda yukarıda saydığımız tüm kurumlar, örgütler, firmalar, yerel yönetimler ve bireylerden bu etkinliklere katkıda bulunmalarını bekliyoruz. Bu etkinlikleri, tüm Türkiye'ye yaymak istiyoruz. Tüm ilçelerde, tüm okullarda, tüm belediyelerde, ziraat odalarında, ticaret ve sanayi odalarında, organize sanayi bölgesinde, halk kütüphanesinde bir etkinlik yapılsın istiyoruz. İnternetin önemine inanmış her kişi ve kurumu bu çorbaya kendi olanakları ölçüsünde katkıda bulunmaya çağırıyoruz.

Basından interneti, olanakları, sorunları, projeleri, özellikle e-türkiye ve e-devleti anlatmasını ve ne yapılmalı, nasıl yapalım sorusuna yönelik yazılar, ve haberler çıkmasını istiyor; internet sayfaları, internet ilaveleri; internetin çesitli uygulamalarını anlatan yazılar bekliyoruz. 20 yılı özetleyen, irdeleyen, değerlendiren kitap, broşür ve ekler anlamlı olur. Bu sene, sosyal ağlar, demokrasi, mobil yaşam, yasaklar ve ifade özgürlüğü, Fatih Projesi, mahremiyet, bilgi güvenliği, bireysel güvenlik, internetin güvenli kullanımı konularında toplumu bilgilendirmeye önem verilmesini istiyoruz, bekliyoruz. İnternet haftasında dağıtılan internet kitapçıkları yararlı olur diye düsünüyoruz.

TV'lerden gene tanıtıcı programlar; ve internetin Türkiye'nin gündemine girmesine katkıda bulunacak açık oturum, forum gibi programlar bekliyoruz. Özellikle, siyasal kadroları da bu tartışmaya çeken, ulusal politika oluşturulmasına katkıda bulunacak programlar arzulamaktayız. Üniversitelerden, Servis Sağlayıcılardan ve STK'lardab bu konularda basına destek olmasını bekliyoruz. Her kamu kurumundan kendi edevlet projesini önce kendi webinde anlatmasını, vatandaşlara yönelik broşür hazırlamasını, kurum içinde tanıtım ve eğitim yapmasını, basın ve vatandaştan geri besleme mekanizmaları kurmasını istiyoruz, öneriyoruz.

Kamu kurumlarının küçük de olsa yeni bir "e-devlet" hizmeti başlatması güzel bir katkı olur. Küçük, büyük her kurumun kendi webini gözden geçirmesi, web 2.0 özelliklerini eklemesi; kurumsal politikaları anlatan bloglar, kullanıcıların görüşlerini yazabileceği sayfalar, yeni hizmetler eklemesi çok güzel olur. Bir tarama mekanizması, telefon rehberleri, geri besleme formları, yenilikleri haber veren servisler, sıkça sorulan sorular dokümanı ilk anda akla gelen konular.

Web sayfalarının W3C standartlarına uygun olması, platform ve tarayıcı bağımsız olması; engelli yurttaşlara, düşük bant genişliğine uygun seçeneklerin olması önerilir. RSS ve Wiki gibi yeni nesil hizmetlerin olması, üretilen tüm dokümanların webten erişilebilir olmasını arzuluyoruz. Tüm webin mobil erişimde düzgün çalışmasına yönelik çalışmaları bekliyoruz. Tüm kurum çalışanlarına sunulan e-posta ve webmail hizmeti, blog, kurum içi haberleşme mekanizmaları, wikiler, gene mütevazi hedefler arasında. Kurumun, kültürel mirasının, tarihsel gelişimin internete aktarılmasına yönelik katkılarda yararlı olur. Bireylerden kendi kişisel weblerini oluşturmalarını, uzmanlıklarını, meraklarını, katkılarını internete taşımalarını destekliyoruz. Yurt dışı alan uzayındaki kişisel sayfaların adsoyad.com.tr, info.tr, biz.tr , web.tr, gen.tr, tv.tr v.b. ile Türkiye alan uzayına taşınmasını öneriyoruz. Avukatlarımızı, av.tr, doktorlarımızı dr.tr altında çalışmaya çağırıyoruz.

İnternet Haftasında internetle tanışmamış kitlelere interneti tanıtacak, bir `Internete Dokunun' sloganlı etkinlik yapabiliriz. Kütüphanelerde, ve tüm üniversitelerde `Internet cafe', internet evi, gibi internet erişim mekanları açılması önem verdiğimiz etkinlikler arasında. Bunu özellikle, buna gereksinim duyulan, bölgelerde teşvik etmek istiyoruz.

İnternet kullanmayı öğreten kursları ücretsiz ya da mütevazi ücretlerle sunan kampanyalar; İnternet Cafelerde ucuzluk kampanyaları gibi. Web yapmayı, kişisel güvenliği, sosyal ağlarda mahremiyeti sağlamayı, spam ve virüse karşı korunmayı öğreten mütevazı kursları Sivil Toplum Kuruluşlarından, İnternet Cafelerden, Üniversitelerden, İnternet şirketlerinde yurdun dört bir köşesinde bekliyoruz. Ana babalara, öğretmenlere, hakim ve savcılara, avukatlara yönelik etkinliklerin, sohbet toplantılarının altını çizmek isteriz.

Konferanslar, bu sürede yapılabilecek en kolay ve önemli etkinlikler arasındadır. Genel tanıtıcı konuşmalar, çeşitli özel konuları, etkileri, sorunları uygulamaları gibi, örneğin eğitim, hukuk, sağlık, ticaret, eğlence, turizm gibi konular bu tür etkinlikler arasında sayılabilir. İnternetin tarihi, siyasal etkileri, olanakları, ve sorunları da
tartışılabilecek konular arasında. Şu anda yenisi yapılma süreindeki Bilgi Toplumu Stratejisi ve ilgili Eylem Planı özellikle konuşulması gereken konuların başında geliyor.

İnternetin altyapısı, çalıştırılması ve uygulamalarının teknik boyutları konusunda da seminerler yapılabilecek etkinlikler arasında. Türkiye İnternetinin çeşitli sorunlarını
irdeleyen ve özellikle, ne yapılmalı sorusuna cevap aramaya yönelik açık oturum türü etkinlikler önemlidir. Ülkemizde internet kullanımı %50'ye yakındır. KOBİ'ler ve kırsal kesimde, kamu hizmetlerin kullanımında ciddi düşüklük söz konusu.

Sayısal bölünmenin önlenmesi, Kamu İnternet Erişim Merkezlerin (KİEM) kullanımı gibi uygulamaların tartışılması, çeşitli sektörlere yönelik Ulusal Politikaları, internet ve temsil ettiği teknolojileri Türkiye gündemine yerleştirmeye yönelik çabalara öncelik vermek istiyoruz. Bu etkinliklerin planlanması ve hayata geçirilmesinde, ilgili herkesten katkı bekliyoruz. Bu kapsamda, haftaya mütevazi ölçülerde sponsorluk yapacak kurumları arıyoruz. Bu yıl geniş kapsamlı afiş basıp dağıtmayacağız.
Kurumların webteki afişleri uyarlayarak kendi afişlerini basıp dağıtmasını önermekteyiz.

Şu konuların altını çizmek istiyoruz:

  • Kültürel Mirası İnternete Taşı ! Kurumlar ve sivil örgütler olarak, kültürel mirasımızı, çok kültürlü, çok sesli yapımızı internete aktaralım. Buna ulusal boyutta tanıtımı da ekleyelim. Bireyler olarak da kendi kültürel birikimimizi, mesleki deneyimlerimizi, bireysel meraklarımızı internete taşıyalım. Tüm kurumlardan başta kurum tarihi olmak üzere, ellerindeki tüm kitapları, raporları, resimleri, filmleri, ses kayıtlarını bir program dahilinde webte yayınlamaları önermekteyiz. Başta Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, TÜBA ve TÜBITAK olmak üzere tüm kurumlardan ellerinde telif hakkı sorunu olmayan tüm kültürel ürünleri webte yayınlamaya çağırıyoruz. Kar amacı gütmeyen kurumlara da piyasada satılan kitapları da webte yayınlamayı önermekteyiz. Baskısı kalmamış ve yeniden basılması düşünülmeyen kitapları webte yayınlayalım. Ticari ders ve uzmanlık konularında yer yer bazı kitapların açıldığını görüyoruz. Böylece hem çok daha fazla okuyucuya erişecektir; hemde satışlar düşmeyecektir kanısındayız. Müzelerimizi, taş plaklarımızı, eski gazete ve belgelerimizi internete taşıyalım.
  • Kendi Okulunu İnternetle Bütünleştir !İnterneti etkin kullanan, etik ve estetik kültürü gelişmiş, bilgi güvenliği ve mahremiyet kavramlarını içseleştirmiş, bilgi/medya/bilişim okuryazarı gençlik yetiştirmeliyiz. Liseyi bitiren her öğrenci, ilgi, merak ve yeteneği ne olursa olsun, bilişimin temel kavramlarını, yetenek, sınır ve olası kötü kullanımı kavramalıdır. Okullarınızın kurumsal kimliği ile internette olmasını ve eğitimin internetle harmanlanmasına çok önem veriyoruz. Her okulun kendi webi, öğretmen ve öğrencilerin e-posta adresleri olması, kişisel weblerinin olmasını çok önemsiyoruz. İnternetin, eğitim sistemin organik bir parçası olmasını hedeflemeliyiz.Fatih projesini katılımcı bir şekilde, bilimsel ilkeler ışığında, ülkemiz bilişim/bilgi sektörlerine ivme verecek şekilde, özgürlükçü ve insana güvenen bir felsefeyle hayata geçirelim. Artık, internete yüksek kapasite ile bağlı olmayan okul kalmasın! İnternetin eğitim sistemin bir parçası olması; öğrencilerin bilgi ve bilişim okur yazarı olması; internet üzerinden okul gazetesi çıkarması, wiki ve bloglarla birlikte üretme deneyimi kazanması; dünya üzerindeki akranları ile temasta olması önemlidir. Öğrencilerimizin Vikipedi'ye katkıda bulunmasını teşvik edelim. Öğretmenlerimizin içerik üretmesi ve paylaşmasını teşvik edelim. Hafta kapsamında öğretmen ve öğrencilerle sohbet toplantıları, internetin eğitimi nasıl zenginleştirebileceğini konuşmak, bu alandaki özgür yazılımlarla tanışması çok yararlı olabilir. Öğrencilerimizi internetin olası tehlikelerine karşı bilinçli kullanımı hedefleyelim, öğrencilerimize özgürlük, yetki ve sorumluluk vermekten korkmayalım.
  • Bir halk kütüphanesini İnternete bağla! Bugün kütüphane ve internet enformasyon kaynaklarına erişim anlamında bütünleşmiştir. Bilgisayarı olmayan vatandaşlara ucuz internet erişimi sağlamakta kütüphaneler önemli görev üstlenebilirler. Kütüphanelerin, bilgi arayan insanlara yol göstermesi de onların ana görevlerinden biridir. Kütüphanelerin e-kitaplara sahip olması, en azından öncü kütüphanelerde e-kitapları deneysel olarak ödünç vermeye başlamasını önermek isteriz.
  • Belediyelerin halka açık İnternet hizmeti sunması. Burada ucuz internet erişiminin yanında, wireless erişimi kamuya açık alanlarda sağlamaya başlaması gerekir. Bunun yanında, belediyenin hizmetlerini internet üzerinden sunması, kendini tanıtması, interneti bir hesap verme, saydamlık ve geri besleme mekanizması olarak kullanması önemlidir. Belediyelerin projelerini tüm detayları ile webte yayınlaması, meclis gündemi ve tutanaklarını, webcast ve podcast ile canlı ve sürekli yayınlaması, web 2.0 araçları ile vatandaşla etkileşim içinde olması önemlidir. Sosyal Ağlarda bulunmayı ve etkin bir geri besleme aracı olarak kullanılmasını öneririz. Belediye kararlarını, vatandaş öneri ve şikayetlerini, sosyal ağlar teknikleri ile webte yayınlaması önerilerimiz arasındadır. Belediye duyuru mekanizmaları ve geri besleme wikileri denemeye değer.
  • Üniversitelerden, tüm raporları, tüm tezleri, makaleleri, Açık Erişim kapsamında kurumsal arşivde yayınlamasını, yapabildiği ölçüde tüm konferansları video, ses ve metin olarak yayınlanmasını önermek isteriz. Ulusal Açık Ders Malzemeleri projelerine destek olmalarını, öncülük etmelerini bekliyoruz. Tüm topluma ve bölgeye yönelik ders, seminer ve konferansları internet teknolojileri yoluyla sunmasını öneriririz.
  • Bir e-devlet hizmetini başlat! Dünyadaki Açık Veri Kampanyasına katıl; elindeki verileri yurttaşların kullanımına sunmaya başla. Küçük de olsa yeni bir hizmet başlat. Bir kardeş kamu kurumu ile veri değişimini hayata geçir. Webini tarayıcıdan bağımsız hale getir. W3C standartları ve birlikte çalışabilirlik kriterlerine uygun hale getir. Özürlü yurttaşlara yönelik sayfalar hazırla. Mobil uygulamalar geliştir. Haber verme RSS servisi başlat. Sosyal Ağlarda bulun ve geri besleme yapıları kur.
  • Bir Mobil Uygulama başlat! İnsanlar her yerde, her zaman her türlü bilgiye erişmek, eğlenmek, öğrenmekve işlerini ve meraklarını takip etmek istiyorlar. Mobil uygulamalar, yaşamımızı her gün daha fazla giriyor. Tüm kurumlardan, mobil uygulamalara önem vermesini istiyor, ve İnternet Haftası vesilesiyle bir mobil uygulama başlatmaya çağırıyoruz!

Yukarıda belirtilen etkinlikler esasta bir fikir vermek içindir. Türkiye Internetini büyütecek her türlü etkinliğe açığız, destekleriz. Her internet gönüllüsünden, internetin önemini kavramış her kişi ve kurumdan, Türkiye internetinin parçası olan herkesten destek bekliyoruz. 

Bilişim STK Platformu hakkında detaylı bilgi için bt-stk.org.tr adresini inceyebilir, İnternet Haftası hakkında daha fazla bilgi ve destek olmka için www.internethaftasi.org.tr adresini inceleyebilirsiniz.

Girişim Haber olarak İnternet Haftası'nı destekliyor, bu amaçla sayın Mustafa Akgül'ün bizimle paylaştığı yukarıdaki bu çağrıyı haber olarak siz değerli okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu haberi beğendiyseniz RSS kaynağımıza abone olun, diğer haberleri kaçırmayın!

Sizleri GİGED'in Bu Haftaki Dahiler Buluşmasına Davet Ediyoruz!

$
0
0

"Aslında herkes dahidir; ama siz kalkıp bir balığı, ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız, tüm hayatını aptal olduğuna inanarak geçirir." demiş Einstein. Evet, Einstein bu sözleriyle ne kadar da basitçe tanımlamış “dahiliği” değil mi?

Ne yazık ki bir çoğumuz içimizde yatan o büyük potansiyelin farkında değiliz ve yine ne yazık ki bunu değiştirmek için de hiçbir çaba göstermiyoruz. İşte bu farkındalığa varmak ve gerekli çaba için harekete geçmek üzere sizleri bu pazar Girişimci Gençler Derneği yani kısa adıyla GİGED tarafından düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen Dahiler Buluşması'na sizleri davet ediyoruz.

GİGED, 2 haftada bir gerçekleştirdiği Dahiler Buluşması'nı bu sefer iştirakçısı olduğu KariyerİST Projesi için 7 Nisan Pazar günü saat 14:00'de Üsküdar Gençlik Merkezi'nde gerçekleştiriyor.

Peki, “Dahiler Buluşması” Nedir?

Dahiler Buluşması insanların kendilerini keşfetmelerini sağlayan, onlara özgüven aşılayan, kariyerlerini planlamalarına yardımcı olan, kendilerini tanıyıp “Benim bu dünyada yaptığım en iyi -şey- nedir?” sorusuna cevap bulmalarını sağlayan bir “GİGED” icadı.

GİGED Dahiler Buluşmaları’nın İçeriğinde Neler Var?

GİGED “Dahiler Buluşmaları” her iki haftada bir düzenlenen ve katılımcıların çeşitli kişişel gelişim oyunları ile kendilerini geliştirdikleri buluşmalar. Evet; her iki haftada bir, katılımcılar aralarına yeni katılan “dahi’lerle” tanışıyor ve hepberaber çeşitli özgüven geliştirici oyunlar oynayıp kendilerini geliştiriyor.

Bu buluşmalarda öncelikli olarak katılımcıların kendilerini tanımalarına yönelik;

  • Motivasyon konuşmaları,
  • Topluluk önünde konuşma denemeleri,
  • Mazeret-bahane üretme-me oyunları,
  • Tekli laf dalaşı, Çiftli laf dalaşı,
  • 1 Dakikalık sürpriz hitap oyunu,
  • İsteyerek rezil olma oyunu,
  • En iyi yaptıkları “Şey’i” keşfetme oyunu,
  • Doğaçlama tiyatro oyunları,
  • Mülakat oyunu

gibi tonlarca yeni icad oyun oynanıyor, yarışmalar düzenleniyor. Böylece katılımcılar hem sosyalleşiyor, hem eğleniyor hem de özgüven tazeleyip, özgüvenlerini daha da yukarı seviyelere çıkarıyor.

Girişimci Gençler Derneği (GİGED) Proje Koordinatörü Uygar Yabarbuluşmalarla ilgili şunları söylüyor:

"Daha önceki toplantılarımıza katılamadıysanız ne umutsuzluğa kapılın ne de üzülmeye başlayın. İstediğiniz zaman aramıza katılabilirsiniz. Şunu belirtelim büyük bir yola ve amaca doğru emin adımlarla ilerliyoruz, bizi ve neler yaptığımızı çok merak ediyorsanız bir toplantımıza katılıp nelerle uğraştığımızı görmeniz sizin için yeterli olacaktır."

Peki Kimler Bu Toplantılara Katılabilir?Kimler Katılamaz?

Evet, derneğin birde katılım kriterleri bulunuyor. GİGED'in ilgili sayfasında belirtilen kriterleri aynen aktarıyoruz.

Buluşmalara Kimler Katılabilir?

  • İçinde bolca cahil cesareti olan,
  • Kariyerini İK’cılarla uğraşarak geçirmiş,
  • Yabancı dil öğrenememiş,
  • Tembel bir karaktere sahip olan; fakat istediği konularda dünyayı herkese dar eden,
  • İlkokuldan sonrasını okumamış okumuşşada bir önemi olmadığını anlayan,
  • Askerlikle alakalı, 5 yıllık kariyer planında hayallerinin peşinde koşacak,
  • Başkalarını mutlu ettiğinde kendi mutlu olan,
  • Paylaşmaya hevesli, Deneyimsiz,
  • Leyla ile Mecnun veya Seksenler dizilerinden birinin hayranı olan veya olma potansiyeline sahip,
  • Proje yapacak; ama proje nedir bilmeyen,
  • Her insanı bir kardeşi yerine koyan,
  • Otobüste yaşlılara yer verebilen,
  • Alçakgönüllü; ama ezik olmayan,
  • Bu ülkeye değer üretebilecek, dünyadaki sorunları çözmeye kararlı,
  • Değişimi önce kendi içinde başlatacak

güleryüzlü ve pozitif kişiler buluşmalara büyük bir heyecan ile bekleniyor.

Buluşmalara Kimler Katılamaz?

  • Kibirli olan, Cimri olan,
  • Çözüm yerine bahane üretebilen,
  • Mazeret üretmeyi alışkanlık haline getiren,
  • Yalan söyleyen, Dedikodu yapan,
  • Egosuna sahip çıkamayan,
  • Yüzünde tebessüm olmayan,
  • Durmadan şikayet eden,
  • Her bir insanı kardeşi belleyemeyen,
  • Din-Dil-Irk-Düşünce ayrımı yapan,
  • Vefasız olan, Biz diyemen, bencil olabilen

kişilerin bu buluşmalara katılması beklenmiyor/istenmiyor.

Dahiler Buluşması'nda sürekli olabilmek için; insanlığa ve kendi hayatınıza bir katkınızın bir değerinizin olması yeterli. Yabancı dil bilginiz, mezun olduğunuz okul, referanslarınız, deneyimli oluşunuz ve bunun gibi tonlarca özellik organizasyonu yapan GİGED ekibini ilgilendirmiyor, içinizdeki potansiyele, dünyaya kattığınız değere bakıyor.

Ben de “değerliyim” diyorsanız “durmayın” o zaman siz de buluşmalara katılın. Aklınıza hala tonlarca soru takılıyorsa, Einstein'ın şu sözünü yeniden dikkatinize sunuyoruz: Aslında herkes dahidir. Ama siz kalkıp bir balığı, ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız, tüm hayatını aptal olduğuna inanarak geçirir.

Dahiler Buluşmasına Nasıl Katılabilirsiniz?

Buluşmalara katılmak için; isim-soyisim, cep numarası ve eposta adresi bilgilerinizi info@giged.org.tr’ye göndermeniz yeterli. Unutmayın, etkinlik 7 Nisan Pazar günü saat 14:00'de Üsküdar Gençlik Merkezi'nde.

Yol Bilgisi: Üsküdar Gençlik Merkezi’ne ulaşım için Üsküdar Meydan’dan 11C numaralı otobüse binerek Üsküdar Gençlik Merkezi’nin önündeki durakta inebilirsiniz. 11C’ye binemezseniz; Hem Üsküdar’dan ve Hem Kadıköy’den “Millet Parkı” durağından geçen otobüs ve minibüslere binerek ulaşım sağlayabilirsiniz. İndiğiniz duraktan karşıya parkın içinden “Burhaniye Mahallesi’ne” geçerek Gençlik Merkezine ulaşabilirsiniz.

Dahiler Buluşması hakkında daha fazla bilgi için bu web sayfasını inceleyebilir, buluşmaları organize eden Girişimci Gençler Derneği (GİGED) hakkında bilgi edinmek ve çalışmalarını incelemek için www.giged.org.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.

Girişim Haber olarak bizim de katılacağımız bu etkinliği, sıradışı bir girişimcilik etkinliği deneyimi yaşamak isteyen tüm okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyor, vakit ve ulaşım itibariyle müsait olan okurlarımızı davet ediyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Bu haberi beğendiyseniz RSS kaynağımıza abone olun, diğer haberleri kaçırmayın!

Girişim Fabrikası Bahar Dönemi Programı Başlıyor!

$
0
0

Özyeğin Üniversitesi ve Turkcell ortaklığı ile girişimcileri fikir ve ticarileşme süreci arasındaki ölüm vadisi boyunca destekleme hedefiyle hayata geçirilen Girişim Fabrikası’nda Bahar Dönemi Programı başlıyor. Galata İş Melekleri yatırımcılarının fon desteğini alan, deneylerle ve müşterilerle birlikte öğrenerek ürün geliştirme üzerine kurulu program, 12 hafta sürecek.

Girişim Fabrikası 2013 Bahar Dönemi Programı, “Tasarla, Geliştir ve Sun” olmak üzere üç bölümden oluşuyor. ‘Tasarla’ bölümünde girişimci takımların daha büyük sorunlara odaklanmalarına ve daha büyük pazarları hedeflemelerine yardımcı olunurken, yenilikçi ve ölçeklenebilir bir iş modeline erişmek için sürekli geliştirmeler yapılıyor. ‘Geliştir’ bölümünde, Galata İş Melekleri yatırımcılarının desteği ile takımlara ürünlerini geliştirmeleri için gerekli sermaye desteği sağlanıyor ve müşteri sayısı çok hızlı bir şekilde büyütülmeye başlanıyor. ‘Sun’ bölümünde ise, girişimciler ürünlerini büyük kitlelere ulaştırmak için gerekli sermaye ve network’e erişim amaçlı tasarlanan Demo Günü’ne hazırlanıyorlar. Program boyunca iş ortakları, profesyonel mentorlar ve Galata İş Melekleriüyeleri, takımlara mentorluk yaparak hızlanmalarına destek oluyorlar.

Mobil Uygulama, Kurumsal Çözümler, Büyük Veri ve Tüketici İnterneti alanında fikir aşamasından erken evre aşamasına kadar tüm girişimci takımlar, Girişim Fabrikası’nın Bahar Dönemi Programı’na başvurabiliyorlar. 15 Nisan Pazartesi günü açılan başvurular için son gün ise 5 Mayıs Pazar. Program hakkında detaylı bilgiye www.girisimfabrikasi.com/program adresinden ulaşılabiliyor.

Programla ilgili bilgi veren Girişim Fabrikası Kurucu Direktörü İhsan Elgin, “Teknogirişimcilerin ticarileşme sürecinde girişimcilerin sonuca daha hızlı ulaşmalarını sağlayacak, deneylerle inovasyon yapma üzerine kurulu Hızlandırma Programımızın Bahar 2013 dönemini başlatmış olmanın heyecanı içindeyiz. 2 yıllık deneyim ve yurtdışı örneklerini harmanlayarak geliştirdiğimiz hızlandırma programımızda, girişimlerin başlangıç aşaması sermaye desteğini Türkiye’nin ilk ve önde gelen melek yatırım organizasyonu Galata İş Melekleri üyelerinin girişimcilere sağlayacağı deneyim ve 15.000 Dolarlık sermaye desteği ile karşılayacağız” diye konuştu.

Galata İş Melekleri Dernek Başkanı Emre Kurttepeli ise, “Galata İş Melekleri'nin Türkiye’de girişimcilik ekosistemini geliştirme vizyonuna uygun olduğundan, Girişim Fabrikası Hızlandırma Programı ile işbirliği yapmaya ve desteklemeye karar verdik” ifadelerini kullandı.

Melekler Girişim Fabrikası’nda

Programa katılan her girişime 15.000 Dolar sermaye desteği sağlayacak Galata İş Melekleri yatırımcıları, program boyunca girişimcilerle kendi deneyim ve uzmanlıklarını paylaşarak hızlanmalarına katkıda bulunacaklar. Galata İş Melekleri yatırımcılarından Emre Kurttepeli, Ziya Boyacıgiller, Sina Afra, Burak Divanlıoğlu, Kaan Boyner, Önder Öztarhan, Orkun Tekin, Arif Akdağ ve Fırat İşbecer, programın ortağı olarak girişimcileri aktif destekleyecekler.

Tanıtım Buluşması

Programın tanıtımının ve girişimcilerin sorularının yanıtlanacağı etkinlik 24 Nisan Çarşamba günü saat 19.00’da Urban Station Maslak Şubesinde gerçekleştirilecek. Tanıtım buluşmasına katılmak isteyen girişimcilerin www.biletino.com/Event/Detail/387/ adresinden kayıt yaptırmaları yeterli oluyor.

Ortağımı Buluyorum Buluşması

Programa katılmak isteyen ancak takımını henüz kuramamış veya takımını yeni ortaklarla güçlendirmek isteyen girişimciler ise Venturro.com ile birlikte Ortağımı Buluyorum etkinliğine katılmak için www.biletino.com/Event/Detail/388/ adresinden kayıt yaptırabiliyorlar.

Galata İş Melekleri Hakkında:

Galata İş Melekleriİstanbul’un ilk melek yatırımcı organizasyonudur. Galata İş Melekleri zamanlarını ve paralarını yeni, ileri teknoloji startup şirketlerine yatırım yapan girişimciler, yöneticiler ve melek yatırımcılardan oluşan bir gruptur. Galata İş Melekleriüyeleri Airties, Yemeksepeti.com, Mynet.com ve Markafoni.com gibi şirketler kurmuşlar ve Apple, eBay, Maxim, Turkcell ve DBI gibi şirketlerde üst düzey yöneticilik yapmışlardır. Galata İş Melekleri kâr amacı gütmeyen bir dernek olarak faaliyet göstermekte olup melek yatırımcılar ile arzulu girişimcileri bir araya getirerek yatırım olanakları ve startuplarla ilgili fikir alışverişi yapmalarını sağlayan bir platform rolü üstlenmektedir. Galata İş Melekleri’ni benzersiz kılan ise dijital endüstiriyi ilk elden bilen başarılı girişimciler tarafından kurulmuş olmasıdır. Genç girişimcilerin yaşamakta olduklarını, onlar daha önceden yaşamışlardır. Dolayısıyla sorunları öngörebilmelerinin yanı sıra teorilere değil doğrudan tecrübelerine dayanarak tavsiyelerde bulunabilirler. Galata İş Melekleri yeni girişimciler için girişimciler tarafından kurulan bir Melek Yatırım Kulübü’dür.

Girişim Fabrikası Hakkında:

Girişim Fabrikası, Özyeğin Üniversitesi ve Turkcell ortaklığı ile girişimcileri fikirden ticarileşme süreci arasındaki ölüm vadisi boyunca destekleme hedefiyle Mayıs 2011 yılında kurulmuştur. 2012 yılında Tahincioğlu Holding ve 2013 yılında Türk Ekonomi Bankası iş ortaklarımız arasına katılarak girişimcilerin hızlanma sürecine destek olmaktadırlar. Girişim Fabrikası’nın bugüne kadar desteklediği 16 girişim toplamda 2.915.000 TL’lik yatırım/maddi destek almıştır.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu haberi beğendiyseniz RSS kaynağımıza abone olun, diğer haberleri kaçırmayın!

Kadın Okurlarımıza E-ticaret'in Kapılarını Açacak Bir Eğitim!

$
0
0

E-Ticaret günümüzde değer ve önem kazanırken, kadınların da e-ticaret sektöründe girişimci veya kalifiye yetişmiş birer personel olmasını amaçlayan son günlerin en önemli sosyal sorumluluk projesi olan "E-Ticaret 'te Kadın Eğitimi " Kadınlar Arası Derneği ve e-ticaret altyapı sağlayıcısı Neticaret işbirliği ile 11-12 Mayıs'ta  gerçekleşecek.

2012 yılının en çok üniversitelerde konferans veren Türkiye'nin en önemli sosyal medya, dijital pazarlama, girişimcilik ve e-ticaret uzmanı Serkan Hacıömeroğlu da etkinlik eğitmenleri arasında bulunuyor.

Daha çok kadının yeni iş modellerinde yer alması amacıyla kurulan KadınlarArası Derneği ve e-ticaret alt yapı sağlayıcısı NeticaretE-Ticaret’ te Kadın” konulu bir eğitim programı düzenliyor. E-ticaret sektöründe girişimci olma ve istihdam imkanı sağlayacak eğitim programı 2 gün sürecek.

Eğitim Tarihi ve süresi

11-12 Mayıs 2013 Cumartesi-Pazar- toplam 10 saat
Kayıt için bit.ly/egitim-katilim-formu adresini ziyaret edebilirsiniz

Eğitim Bedeli:

50TL / KadınlarArası dernek üyesi olmayanlar
20 TL / KadınlarArası dernek üyeleri

Eğitim Yeri

Neticaret Eğitim Salonu Ortaklar Cd. Bahçeler Sk. 20/5 Mecidiyeköy İstanbul

Eğitim İçeriği

  • E-Ticaretin dünü bugünü ve geleceği ( 1:30 saat)
  • E-Ticaret sitelerinin kullanımı ve yönetimi ( 4 saat )
  • SEO -SEM Yönetimi ( 2 Saat
  • Sosyal Medya, Girişimcilik ve Dijital Pazarlama ( 2:30 saat )

Eğitime Kimler Katılabilir?

  • Microsoft Office bilgi sahibi
  • Temel bilgisayar bilgi sahibi
  • Girişimcilik ruhuna sahip
  • Grup çalışmasına yatkın
  • İnsiyatif alabilen
  • Teknolojiyi takip eden
  • Aldığı sorumlulukları yerine getirebilen
  • Temel olarak raporlama ve analiz hakkında bilgisi olan
  • İnsan ilişkiler kuvvetli.
  • Serbest zamanlı çalışma fırsatına sahip olmak isteyen
  • Kariyer değişimi yapmak isteyen kadınlar.

11-12 Mayıs 2013 Cumartesi-Pazar (toplam 10 saat) olan bu eğitime bit.ly/egitim-katilim-formu adresinden başvurunuzu yapabilirsiniz.

Haberimizi e-ticarete ilgi duyan kadın okurlarımız ve kadın girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu haberi beğendiyseniz RSS kaynağımıza abone olun, diğer haberleri kaçırmayın!

Yaratıcı Endüstrilere Dayalı Bir Kalkınma Modeli İçin YEKON

$
0
0

Modern ekonomilerde sürdürülebilir büyümenin ve rekabet gücünün yeni anahtarı olan yaratıcı endüstrilerin Türkiye’de desteklenmesi için kurulan Yaratıcı Endüstriler Konseyi Derneği (YEKON) çalışmalarına başladı.

18 meslek örgütünün bir araya gelmesi ile kurulan dernek ülkemizde fikri mülkiyete dayalı üretim yapan endüstrilerin gelişmesinde rol üstlenmeyi, bu amaçla somut öneri ve çözümler geliştirmeyi hedefliyor. Derneğin faaliyetleri ve hedefleri hakkında YEKON I. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Şardan bilgi verdi.

Yaratıcı endüstrilerden 18 meslek örgütü bir araya gelerek, yaratıcılığın ülkemizde daha fazla katma değer sağlaması amacıyla Yaratıcı Endüstriler Konseyi Derneği’ni (YEKON) kurdu. YEKON Türkiye’de fikri mülkiyete dayalı üretim yapan endüstrilerin gelişmesi ve bu alanın hükümet tarafından bir kalkınma programı dahilinde desteklenmesini sağlamak hedefiyle faaliyet gösteriyor.

YEKON Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Şardan derneğin faaliyetleri ve hedefleri hakkında, düzenlenen tanıtım toplantısında bilgi verdi. Türkiye’nin sürdürülebilir bir büyüme içinde uzun vadeli hedeflerine ulaşmasında yaratıcı ekonominin desteklenmesinin önemine değinen Yiğit Şardanşunları söyledi:

“Modern ekonomilerde yaratıcı katma değer, sürdürülebilir büyümenin ve rekabet gücünün anahtarını sunarken ülkemizde, zengin kültürel birikimimize rağmen yaratıcı endüstrilere halen marjinal gözüyle bakılıyor. Bugün Türkiye dünyanın 16. büyük ekonomisi. Hükümet tarafından açıklanan hedef 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almak. Biz bu hedefe bireysel yaratıcılık ve yetenek barındıran, fikri mülkiyete dayalı istihdam yaratan endüstrilerin gelişmesine destek verilerek, yaratıcı katma değer yükseltilerek ulaşılabileceğine inanıyoruz. 18 meslek örgütünü buluşturan YEKON, yaratıcılığın özenilen ve tercih edilen sosyal ve ekonomik bir değer haline gelmesi için sürdürülebilir bir ortam oluşturmak amacıyla faaliyet gösteriyor. Fikri mülkiyete dayalı üretim yapan yaratıcı endüstrilerin desteklenmesi, pozitif ayrımcılıkla serpilmesi, hükümetlerce bir kalkınma programı olarak desteklenmesi gerekiyor. YEKON’un faaliyetleri ile bu alandaki gelişimde bir kilometre taşı olacağına inanıyorum.”

YEKON’un fikri mülkiyete dayalı endüstrilerin gelişiminin hükümet tarafından bir kalkınma programı olarak desteklenmesi gibi somut misyonlarının olduğuna dikkat çeken Şardan konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün yaratıcı ekonomi, modern ekonomilerde önemli bir kalkınma modeli. Yeterince desteklendiğinde her ülke kendi özgün, yaratıcı potansiyelini zenginlik yaratmada bir araç olarak kullanabiliyor. Türkiye’de de bu alanda sahip olduğumuz potansiyelin değerlendirilebilmesi için yaratıcılığın önündeki toplumsal engellerin kaldırılması, çocukluktan itibaren bireyin özgün düşüncesine değer verilmesi ve fikrin korunması önem taşıyor.”

Fikri Mülkiyete Tabi Yaratıcı Endüstriler YEKON Çatısı Altında Buluşuyor

Yaratıcı Endüstriler Konseyi Derneği YEKON, yaratıcı endüstrilerden kar amacı gütmeyen her meslek örgütünü (dernek, vakıf, birlik) buluşturan bir dernek. Tüzük gereği üyelerin faaliyet alanının ticari amaçlı yaratıcılığa dayalı olması gerekiyor. Yaratıcı Endüstriler Çalışma Grubu - İngiltere'nin tanımına göre, özünde bireysel yaratıcılık ve yeteneği barındırarak, fikri mülkiyete dayalı biçimde istihdam yaratan ve zenginleşme sağlayan endüstriler, yaratıcı endüstriler olarak adlandırılıyor.

YEKON, “Türkiye’de endüstriyel ölçekte üretim yapan ve yaratıcı katma değer sağlayan, saygın sivil toplum kuruluşlarınca mesleki temsiliyeti sağlanan ve fikri mülkiyete tabi tüm yaratıcı endüstrilerin bir araya getirilmesi; disiplinler arası işbirliğinin teşvik edilmesi; yaratıcılığın özenilen ve tercih edilen sosyal ve ekonomik bir değer haline gelmesi için sürdürülebilir bir ortam oluşturmak” misyonuyla faaliyet gösteriyor.

Bugün YEKON'da, British Council’in önerdiği ve akademik alanda da kabul gören 13 yaratıcı sektörün reklamcılık ve halkla ilişkiler, doğrudan pazarlama, grafik tasarım, endüstri tasarımı, film yapımı, moda tasarımı, sinema, yayıncılık olmak üzere 7'sini temsil eden, 18 meslek örgütü yer alıyor. YEKONüyeleri İstanbul’daki istihdamın yaklaşık yüzde 3’ ünü oluşturuyor.

Daha önce T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na üyelerin telif hakları yasa taslağına ilişkin görüşlerini içeren bir rapor sunan YEKON, İSTKA’nın (İstanbul Kalkınma Ajansı) 2013 tarihli Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’na proje hibe başvurusunda da bulundu. Dernek, 2013 yılının öncelikli temalarını fikri mülkiyet, tasarım ve yaratıcı rekabet edebilirlik olarak belirledi.

Türkiye’nin yaratıcı endüstriler alanının merkezi konumundaki İstanbul’da yerleşik olan üyelik yapısıyla YEKON, İstanbul’un yaratıcı şehir olarak konumlanmasına katkıda bulunma misyonunu da üstleniyor.

YEKON'un web sitesi web sitesi henüz yapım aşamasında, ama yayına açıldığı zaman www.yekon.orgüzerinden çalışmaları takip edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu haberi beğendiyseniz RSS kaynağımıza abone olun, diğer haberleri kaçırmayın!

Büyük Düşünen Mikro Girişimci Kadınlar Ödüllerini Aldı

$
0
0

Citibank’ın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nın (TİSVA) destekleriyle düzenlediği Citibank Mikro Girişimci Ödülleri, 9 Nisan’da sahiplerini buldu.

T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve T.C. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun katılımında gerçekleştirilen törende finale kalan 30 mikro girişimci kadın ödüllerini aldılar.

Citibank A.Ş. Genel Müdürü Serra Akçaoğlu, 6 yıldır düzenlenen ödüllere başvuran kadın sayısının hızla arttığını belirterek, kadınların girişimcilik ruhuna güç vermekten dolayı gurur duyduklarını söyledi.

Mikro girişimcilik konusunda farkındalık sağlamak ve bir destek ağı oluşturarak girişimci adaylarını özendirmek amacıyla düzenlenen Citibank Mikro Girişimci Ödülleri, 9 Nisan 2013 tarihinde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

Törene T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, T.C. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Citibank A.Ş. Genel Müdürü Serra Akçaoğlu, KEDV Yönetim Kurulu ÜyesiŞengül Akçar, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül’ün açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği törende 30 mikro girişimci kadın ödüllerini aldılar.

T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Citibak Mikro Girişimci Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada, kadının sürdürülebilir kalkınmada çok önemli bir rol oynadığını  ifade etti. Kadının potansiyelinin ortaya çıkarılarak bunun bir ekonomik güce dönüştürülmesi için fırsat eşitliliği yarattıklarını, kadının sermaye ve finansa ulaşmasını kolaylaştırdıklarını belirten Bakan Şahin, kadınların güçlü şekilde örgütlenmesinde özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa ve koordineli çalışmanın gereğine ve önemine vurgu yaptı.

Bakan Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kadının yaşamına dokunduğumuzda aslında aileye, çocuğa, topluma, barışa dokunuyoruz. İçinde bulunduğumuz zamanın ruhunu yakalamak için en önemli anahtar fırsat eşitliği. Rekabeti yönetmek, ekonomiyi büyütmek için elimizdeki yetişmiş insan gücünü kullanmalıyız. Bu yetişmiş insan gücünün büyük bir kısmını kadınlar oluşturuyor. Yüksek medeniyete kadınlar ve erkekler ile birlikte ulaşacağız. Rekabetin, kalkınmanın, sürdürülebilirliğin gücü kadından geçiyor. Yoksulluğu fırsat eşitliği tanıyarak ortadan kaldıracağız.”

Bakan Şahin Mikro Kredi Ödül Törenine katılan kadınları tebrik ederek kadınlara; “Yaptığınız ürünü markalaştırın, elinizdeki ürünü ekonomiye dönüştürün, hem siz, hem toplum kazansın” çağrısında bulundu. Şahin son olarak, “Bugün burada ülkemizin 81 ilinin zenginliğini temsil eden dağ gibi güçlü kadınlarla birlikteyiz. Emeklerini kazanca dönüştürme konusunda attıkları adımlar için kadınlarımızın her zaman arkasındayız ve başarılarından dolayı kendilerini tebrik ediyoruz.”   

T.C. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Citibank Mikro Girişimci Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada, sadece ödül kazananlar değil, tüm mikro girişimci kadınlar bu ödülü hak ediyor dedi. Vali Mutlu konuşmasında, mikro girşimcilik çalışmaların daha da büyüyerek tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşması ve girişimcilerin sayısının artması temennisinde bulundu. Citibank’ın altı yıldır düzenlediği Mikro Girişimcilik Ödülleri ile verdiği desteğin önemine dikkat çeken Vali Mutlu, ödül törenine katılan tüm mikro girişimcileri cesaretlerinden dolayı tebrik etti. Vali Mutlu sözlerini şöyle sonlandırdı: “Kadınlarımızın ticaretlerini büyütmelerini ve ihracat yapabilir boyuta getirmelerini ümit ediyoruz. Mikrokredi çabaları ile ülkemizdeki yoksulluk büyük ölçüde çözüme kavuşacaktır.”

“Büyük Düşünen Kadınlara Mikro Girişimci Ödülleri”

Citibank A.Ş. Genel Müdürü Serra Akçaoğlu, 6 yıl önce 700 kadının başvurduğu organizasyona bu yıl 3.650’ye yakın kadının başvurduğunu, katılımın her yıl hızla arttığını belirterek şunları söyledi:

“İlk yıllarda kadınların hedefleri çok daha küçük çaptaydı. Mikro girişimcilerimizin artık çok daha güçlü hedefler belirlediğini gözlemliyoruz. Donanımlarını artırmak için eğitim talep ediyorlar, işlerini yeniliklerle geliştirmek istiyorlar, belki de en önemlisi çocuklarına ve çevrelerine rol model oluşturuyorlar. Her insan hayatında farklı zorluklarla baş etmek zorunda kalabilir. Mikro girişimci kadınlarımızın farkı, böyle anlarda kendi başarı öykülerini yazma cesaretini gösterebilmeleridir. Kadınlarımızın içindeki mücadele ruhunu canlandırmak, onların çabalarına destek vermek ise bizim ödülümüzdür.”

TİSVA Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, konu ile ilgili olarak "Türkiye'nin yoksulluğun olmadığı bir ülke olabilmesi için, yoksulların birilerinden bir bağış beklentisi içerisine sokulmadan onların birer girişimci olmalarını sağlamak gerekir. Türkiye'nin 2023 vizyonuna uygun bir şekilde yoksulluğun ortadan kaldırılması için yoksulların üretken hale getirilmesi gerekir. Artık haftada 25 kuruşa mikro sigorta olabilen yoksulların, kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmaları sağlanmalı ve bu maksatla asla kamu kaynağı kullanılmamalıdır. Diğer taraftan, sosyal işletmecilik prensipleri uygulanarak sosyal sorunlar çözülmelidir." dedi.

KEDV Yönetim Kurulu Üyesi Şengül Akçar: “Mikro finans hizmetleri, hem dünyada hem de Türkiye’de özellikle kadın  yoksulluğunun giderilmesinde ve kadın girişimciliğinin artırılmasında  önemli bir araç olma durumunu korumaya devam ediyor. Kadın istihdamını arttırmak için kadın girişimciliğine ve dolayısıyla mikrofinans sektörüne gereken önemi vermeliyiz. Bu anlamda mikro finans kuruluşlarının sayısının artması  rekabeti artıracaktır ve özellikle kadınlar ve yoksullar açısından olumlu etkiler yaratacaktır.” dedi.

Danışma Kurulu:

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı  (KEDV) Yönetim Kurulu Üyesi Şengül Akçar, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, TOG Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Betil,  Devlet Eski Bakanı Tayyibe Gülek, ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Argüden, Akşam Gazetesi Yazarı Aylin Löle.

Jüri Üyeleri:

Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir; AvivaSA Genel Müdürü Meral Eredenk; Gürallar Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Esin Güral Argat; Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Gila Benmayor; Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü  Rauf Ateş; Milliyet Gazetesi Yazarı Songül Hatısaru; Habertürk Gazetesi Yazarı Serpil Yılmaz; Heidrick & Struggles Yönetici Ortağı Ayşegül Aydın; Zarakol İletişim Yönetim Kurulu Başkanı Necla Zarakol; Citi 2011 Mikro Girişimci Ödülleri Kişisel Mücadele Kategorisi Birincisi Vasfiye Söyler

Birincilik Ödülü Alanların Hikayeleri

Emine Ünal – Sosyal Etki Kategorisi Birincisi

Düğün salonunda kantin işleten Emine Ünal 49 yaşında.  Her zaman maddi bağımsızlığının olmasını isteyen Ünal, aldığı mikro kredi ile düğün salonu içinde kantin açtı. Kazandığı gelir ile evinin ihtiyaçlarını ve oğlunun üniversite eğitim masraflarını karşılıyor.

Zuhal Bölükbaşı – Vizyon Kategorisi Birincisi

Rize’de feritiko dokumacılığı yapan Zuhal Bölükbaşı 50 yaşında.  Bursa ve İzmir’den ipek, Hindistan’dan üzerinden kendir malzemeleri alarak atölyesinde dokuyan Bölükbaşı, dokumalarını el ilanı dağıtarak tanıtıyor. Atölyeseni büyütmeyi, kadınlara istihdam sağlamayı ve Rize bezini dünyaya duyurmayı hedefliyor.

Kezziban Taşyürek – Finansal Başarı Kategorisi Birincisi

48 yaşında olan Kezziban Taşyürek, Kahramanmaraş’da penye dikim evi işletiyor. Mikro Kredi alarak terzi dükkanı açan Taşyürek, kazandığı tüm parayı işini geliştirmek için harcıyor.

Özlem Koyuncuoğlu – Kişisel Mücadele Birincisi

26 yaşında olan Özlem Koyuncuoğlu’nun kendi başına kurduğu bir ahırı var. Hayvanlarını hayvan pazarından alan Koyuncuoğlu, kazandığı para ile kız kardeşlerini okutmak istiyor.

Citibank Mikro Girişimci Ödüleri Hakkında

Citibank ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, Citibank Mikro Girişimci Ödülleri Programını Türkiye’de 2007 yılından bu yana gerçekleştiriyor. Mikro kredi kullanarak başarıya ulaşmış mikro girişimci kadınları ödüllendiren bu yarışmaya Türkiye’de mikro kredi sağlayan MAYA Mikro Ekonomik Destek İşletmesi ve TGMP  (Türkiye Grameen Mikro Kredi Programı) destek veriyor. 

Tüm Türkiye’deki mikro kredi kullanıcılarının katılabildiği bu yarışmaya yapılan 3000’den fazla başvuru, üç aşamalı elemeden geçiyor. Finale kalan 30 mikro girişimci kadın gerçekleştirilen törenle ödüllerini alıyor. Citibank Mikro Girişimci Ödülleri, Türkiye’de mikro girişimcilik konusunda farkındalık sağlamayı; ve mikro girişimcileri ödülle destekleyerek mikro girişimcilerin diğer kadınlar için rol model olmasını amaçlıyor.

Finale kalan 30 kadın mikro girişimci, jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda, “Finansal Başarı”, “Sosyal Etki”, “Vizyon”, “Kişisel Mücadele” kategorilerinde ödüllerini aldılar. Birinci olanlar 2,500 TL, ikinciler 2,000 TL, üçüncüler 1,500 TL ödül alırken, mansiyon ödülüne layık görülenler 1,000 TL ödül kazanıyor.  

Mikro Kredi Hakkında

Mikro-kredi, düşük gelirli insanların kendilerine ve ailelerine bakabilmeleri için gelir sağlamaları amacıyla kendi işletmelerini kurmaları veya geliştirmeleri için verilen kredilerin ve diğer finansal hizmetlerin (tasarruf hizmetleri, iş geliştirme programları gibi) tümüdür.

Düşük gelirli kesimlere verilen bu tür kredilerin mikro ve makro ölçekte faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • finansal sektörün sınırlarının genişletilmesi;
  • bu sektörün dışında kalan grupların ekonomik faaliyetlere aktif olarak dahil edilmesi;
  • daha geniş kitlelere ulaşabilen bir ekonomik kalkınmanın sağlanması.

Mikro-kredinin ilk uygulamaları otuz yıl önce Bangladeş ve Brezilya gibi birkaç ülkede başlatılmış, 1980’lerden sonra ise geliştirilerek Güney Asya, Doğu Asya, Afrika, Doğu Avrupa ve Güney Amerika’daki birçok ülkeye yayılmıştır. Türkiye’de ilk mikro kredi 2002 yılında MAYA tarafından verildi. 2003 yılında TİSVA mikro kredi vermeye başladı. Türkiye’de şu ana kadar 60.000’den fazla mikro girişimciye 200 milyon TL’nin üzerinde mikro kredi verildi.

Ödüller

Citibank Mikro Girişimci Ödül Töreni’nde Birincilikleri;

  • Sosyal Etki: Emine Ünal
  • Vizyon: Zuhal Bölükbaşı
  • Finansal Başarı: Kezziban Taşyürek 
  • Kişisel Mücadele: Özlem Koyuncuoğlu

Citibank Mikro Girişimci Ödül Töreni’nde İkincilikleri;

  • Sosyal Etki: Emel Kaya ve Emine Çakım (2 tane ikinci)
  • Vizyon: Nejla Demiral
  • Finansal Başarı: Özgül Karagül
  • Kişisel Mücadele: Necla Erdoğan 

Citibank Mikro Girişimci Ödül Töreni’nde Üçüncülükleri;

  • Sosyal Etki: Hanife Özkan  
  • Vizyon: Ümmühan Kocukoğlu 
  • Finansal Başarı: Yaşar Özagun
  • Kişisel Mücadele: Muradiye Yavus

Jüri Özel Ödülü:

Özlem Koyuncuoğlu

Umut Vaat Eden Girişimci Ödülleri Sahipleri

  1. Aynur Cheikh Hüssein
  2. Küçük Fatma Kara
  3. Naciye Canbaz
  4. Sebat Yıkılmaz
  5. Ayşe Göğercin 
  6. Arife Dönbele
  7. Fatma Kanat
  8. Vetha Kak
  9. Ayten Yün
  10. Gülfidan Tanış
  11. Sinem Yalçın
  12. Sevim Kurtulan
  13. Cevahir Altuner
  14. Fadime Şahin
  15. Şirin Korkmaz
  16. Nefise Oğuz
  17. Yasemin Bektaş

Habermizi kadın girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu haberi beğendiyseniz RSS kaynağımıza abone olun, diğer haberleri kaçırmayın!

26 Nisan "Dünya Fikri Mülkiyet Günü" Farkındalık Açıklaması

$
0
0

Bünyesinde farklı sektörlerden, dünyanın önde gelen birçok markasını barındıran Marka Koruma Grubu’nun 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada;  fikri mülkiyet haklarının sürdürebilir yatırım ortamı, adil rekabet koşulları, ekonomik ve toplumsal gelişim için kritik olduğu ifade edildi. Dünya ekonomisinin küreselleşmesine paralel olarak “ulusal rekabet gücü” kavramının giderek daha fazla önem kazandığını belirten Marka Koruma Grubu, fikri ve sınai mülkiyete dayalı ekonomilerin küresel rakipleri karşısında üstünlük elde ettiğini vurguladı.

Marka Koruma Grubu’nun Açıklamasında Şu Görüşlere Yer Verildi:

“Türkiye 2023 yılında iki trilyon dolar milli gelir, beş yüz milyar dolar ihracat, yüzde üç Ar-Ge yoğunluğu ve en az 10 küresel marka oluşturmayı hedeflemektedir. Bunun için Türkiye’nin yenilikçiliği, teknoloji transferini teşvik eden, inovasyon odaklı bir ekonomiye geçmesi kaçınılmazdır. Böylesi bir dönemde; marka, patent ve telif gibi tüm fikri ve sınai hakların ve sahiplerinin  korunduğu; sahte, taklit, korsan ve kaçak dahil tüm yasadışı ürünlerin üretim ve ticaretinin engellendiği bir yasal çerçeve şarttır.

Bugün ülkemizde taklit ve korsanın yıllık ekonomik değerinin 10,6 milyar dolar düzeyine ulaştığı ve bunun gayrisafi yurtiçi hasılanın yüzde birinden fazlasına denk geldiği, ayrıca kaçak dolayısıyla uğranılan kaybın milyarlarca dolar olduğu düşünüldüğünde, markaların karşı karşıya olduğu tehdit açık olarak görülmektedir. Özellikle uluslararası yatırımcıların ve markaların Türkiye’yi dikkatle takip ettiği, iş ve yatırım stratejilerini belirlerken değerlendirdiği böylesi bir dönemde, hak sahiplerinin yatırımlarını koruyabildiği bir iş ortamı “ulusal rekabet gücü” açısından önemlidir. Hem mevcut markaları güvence altına almak, hem yeni markalar inşa etmek, hem de ülke ekonomisini ve tüketicileri yasadışı ticaretin etkilerinden korumak için fikri mülkiyetin korunmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Kapsamlı politikaların geliştirilme sürecinde iş dünyasının görüşlerinin önemli olduğunu ve sektörlerin katkı sağlayabileceğini özellikle belirtir, 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Gününü kutlarız.”

Patent ve Marka Vekilleri Derneği (PEM), 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada Dünya Ticaret Örgütü’nün TRIPS (Fikri Mülkiyet Haklarının Ticaretle  İlgili Yönlerine  İlişkin Anlaşma) anlaşması dolayısıyla dünya genelinde fikri ve sınai hakların korunmasının büyük önem taşıdığını belirterek, bu konunun özellikle son dönemde Türkiye için de öncelikli konulardan biri haline geldiğini ifade etti. Patent ve Marka Vekilleri Derneği’nin yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Fikri Haklar konusundaki çalışmaları 1980’lere kadar uzanan Türkiye, günümüzde bu alanda dünyadaki önemli aktörler arasında yerini alma yönünde ilerliyor. Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı tarafından yakın zamanda yayımlanan Dünya Fikri Mülkiyet Göstergeleri raporu da bunun göstergelerinden biridir.

Bugün Türkiye, Avrupa’da marka başvurularında birinci, tasarım başvurularında ikinci, patent başvurularında ise sekizincisıraya yükselmiştir. Dünya genelinde patent başvurularındaki artış yüzde beş  civarındayken, Türkiye son beş  ‐  altı yılda yerli patent başvurularında yüzde yirminin üzerinde artış  sağlamayı başarmıştır.

Geldiğimiz noktayı daha da ileriye götürebilmek için; markaları ve patentleri ilgilendiren düzenlemelerimizin, kamunun ve endüstrinin ihtiyaçlarını eşit  şekilde gözeten, ekonominin fiziki olmayan bu değerlerine zarar vermeyecek bir anlayışla geliştirilmesine ihtiyaç vardır. Hak sahiplerinin marka ve patentlerini tam ve etkin  şekilde kullanabilmesini sağlamak, kuşkusuz ülkemizin uluslararası arenadaki gücünü arttıracak ve fikri mülkiyet alanındakisaygınlığına önemli katkısağlayacaktır. Bilindiği üzere bugün yürülükte olan sınai mülkiyet mevzuatımız 1995 yılında yürürlüğe girmiştir.

Bugüne kadar geçen süre içindeki uygulamalarda ortaya çıkan sorunlar ve dünyadaki gelişmeler de dikkate alınarak mevzuattaki eksikliklerin giderilmesi için TBMM’de görüşülmekte olan bir Kanun Tasarısı bulunmaktadır. Tasarı bugün uygulamada mevzuat kapsamında yaşanan sorunları önemli ölçüde gidermeye yönelik hükümler içermektedir. Tasarı ile  İncelemesiz patent sisteminin kaldırılması ve faydalı model başvurularına araştırma raporu zorunluluğu getirilmesi Türkiye’deki patent ve faydalı model kalitesinin artmasını sağlayacaktır. Ancak sözkonusu Kanun tasarısı özellikle patent ve marka vekillerinin barolar veya meslek odaları gibi birlik veya oda yapısında kurumsallaşmasına ve disiplinine ilişkin yasal düzenlemeleri kapsamaması nedeniyle önemli bir eksiklik içermektedir.

PEM olarak; teknolojik gelişmelerin önünü açan, buluş geliştirme inisiyatifini çoğaltan, mevcut marka ve patentler ile bunlara yapılan yatırımları koruyarak potansiyel yeni yatırımcılara da olumlu mesajlar veren, fikri mülkiyet alanındaki meslek dallarının gelişmesine imkan tanıyan politikaların oluşturulmasını diliyoruz. Bu yönde politikalar, tüketiciyi de sahte, taklit, korsan, kaçak gibi tehditlerden koruyacak, ekonominin önemli değerlerini temsil eden marka ve diğer fikri haklardan gördüğü faydayı artıracaktır. Bu vesileyle, Patent ve Marka Vekilleri olarak entellektüelsermayenin önemine dikkat çeken bu anlamlı günü kutluyoruz.”

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu haberi beğendiyseniz RSS kaynağımıza abone olun, diğer haberleri kaçırmayın!


Dünya Girişimciler Organizasyonu'ndan EO Türkiye'ye İki Ödül!

$
0
0

Dünya genelinde 9 binden fazla girişimciyi bünyesinde barındıran Entrepreneurs’ Organization (EO), tüm dünyadan üyelerinin katılımıyla düzenlediği Global Liderlik Konferansı’nda en başarılı ülke derneklerini ödüllendirdi. Filipinler’in başkenti Manila’da gerçekleştirilen etkinlikte EO Türkiye derneği, kuruluşunun üzerinden henüz bir yıl geçmeden kazandığı dünya çapındaki iki ödülle dikkat çekti.

40 ülkede 9 binden fazla girişimcinin yer aldığı küresel çapta bir girişimcilik ağı olan Entrepreneurs’ Organization (EO) tarafından Filipinler’in başkenti Manila’da düzenlenen Global Liderlik Konferansı, tüm dünyadan EO üyelerini bir araya getirdi. Konferans kapsamında gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerin yanı sıra EO’nun başarılı ülke dernekleri de ödüllendirildi. “En İyi Uygulama” ve “En İyi PR Medya Çalışması” dallarında dünya çapında birincilik ödüllerine layık görülen EO Türkiye derneği, kuruluşunun üzerinden henüz daha bir yıl bile geçmemiş olmasına karşın bu önemli başarısı nedeniyle büyük alkış aldı.

EO Türkiye Başkanı Ferda Kertmelioğlu: “Kazandığımız ödüller Türkiye’deki Girişimcilik İklimi Açısından Büyük Önem Taşıyor”

EO Türkiye’nin kazandığı uluslararası başarının Türkiye’deki girişimcilik iklimi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan EO Türkiye Başkanı Ferda Kertmelioğlu, “Türkiye’de sağlıklı bir girişimcilik ortamının yaratılmasına katkıda bulunmayı ve EO Türkiye’nin sesini dünya çapında duyurarak ülkemize daha fazla uluslararası girişimci çekmeyi hedefliyoruz. Bünyesinde yer alan girişimcilerin birbirlerinden öğrenerek daha büyük başarılara imza atmalarını sağlamayı amaçlayan EO Türkiye’nin kuruluşunun üzerinden kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen böylesine prestijli ödüllere layık görülmemizi, attığımız doğru adımların bir takdiri olarak görüyoruz. Temel değerlerimiz olan ‘cesurca ilerlemek’, ‘kendini geliştirmek, ‘öğrenerek büyümek’ ve ‘güven ve saygı’ faaliyetlerimizi de yönlendiriyor ve çeşitlendiriyor” dedi.

“En İyi Uygulama” ve “En İyi PR Medya Çalışması” Ödülleri EO Türkiye’nin Oldu

Farklı dallarda düzenlenen EO ödüllerine, Entrepreneurs’ Organization bünyesinde faaliyet göstermekte olan tüm ülke dernekleri gerçekleştirdikleri önemli çalışmalarla dahil olduklarına değinen Kertmelioğlu, “Ödüle layık görülen ülkelerin faaliyetleri EO’nun tüm dünyadaki derneklerine örnek ve yön gösterici çalışmalar olarak sunuluyor. Ödüller aynı zamanda ilgili ülkedeki girişimcilik iklimine dikkat çekerek yeni yatırımların yönlendirilmesine katkıda bulunuyor. EO Türkiye olarak, faaliyete başladığımız 2012 yılının Eylül ayından bu yana gerçekleştirdiğimiz eğitimler, girişimcilik dernekleri ile kurduğumuz ve bölge ülkeleri kapsamında oluşturduğumuz ilişkiler dolayısıyla dünyada “En İyi Uygulama” ödülüne layık görüldük” diye konuştu.

EO Türkiye’nin kazandığı diğer ödülün ise halkla ilişkiler ve medya çalışmaları kapsamında olduğunu belirten Kertmelioğlu şu bilgileri verdi:

“Derneğimizin kuruluş ve hedeflerinin ulusal çapta ve EO organizasyonu içerisinde duyurulması çerçevesinde gerçekleştirilen iletişim çalışmaları ve bu çalışmaların Türkiye’deki girişimcilik iklimine katkıları, EO’nun faaliyet gösterdiği diğer 39 ülkeyi geride bırakarak “En İyi PR Medya Çalışması” dalında birincilik ödülü kazanmamızı sağladı.”

Entrepreneurs’ Organization (EO) tarafından Manila’da gerçekleştirilen Global Liderlik Konferansı’nda EO Türkiye’yi Öğrenmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Can Bayraktar, Forumdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Melih Ödemiş, Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Orkide Gökhan, Üyelikten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Azra Kertmelioğlu, Hızlandırıcı Program Yönetim Kurulu Üyesi Alper Çelen’den oluşan heyet temsil etti.

Entrepreneurs’ Organization Hakkında:

Entrepreneurs’ Organization (EO - Dünya Girişimciler Organizasyonu), 40 ülkede 9 binden fazla iş sahibinin yer aldığı dinamik ve global bir girişimciler ağıdır. 1987 yılında bir grup girişimci tarafından kurulan EO, bünyesinde bulundurduğu girişimcilerin birbirine fayda sağlamasına ve işlerini daha başarılı bir şekilde yürütmelerine olanak verirken, kişisel hayatlarını zenginleştirme imkanı da sunmaktadır. EO’nun 121 şubesine üyelik sadece davet ile gerçekleşmektedir. Üyelerin yaş ortalaması 41, ortalama gelirleri ise 17,3 milyon dolardır. Daha fazla bilgi için www.eonetwork.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Çalışmaları ve başarıları için EO Türkiye'yi tebrik ediyor, haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu haberi beğendiyseniz RSS kaynağımıza abone olun, diğer haberleri kaçırmayın!

Kadın Girişimciliğini Destekleme ve Güçlendirme Programı

$
0
0

Kadın girişimciliğini destekleyen KadınlarArası Derneği, Psikolojik Danışman Ebru Üzümcü’ nün hazırladığı programla kadın girişimciliğini destekliyor. “Girişimcilik Destek Grubu” program ile kadın girişimciliklerinin sürdürülebilir olması hedefliyor.

Bu grup çalışması psikolojik danışman Ebru Üzümcü’nün rehberliğinde, girişimciliğimizin ömrünü uzatacak ve ihtiyaç duyduğumuz bilgi, beceri ve sosyal desteğin sağlanacağı 12 oturum olarak planlanmıştır. Program bir grup çalışmasıdır.

Amaç, girişimciliğin ilk günkü heyecanı ile planlı, programlı ve sürdürülebilir olmasıdır.

Girişimci adaylarının ve girişimcilerin katılabileceği bu programın seansları haftada 1 gün 2 saat olarak gerçekleştirilecektir. Programa devamlılık önemli ve gereklidir.

Grup çalışmalarında ele alınacak konular şunlardır:

  • İş yaşamında karşılaştığımız çatışmaları çözmek
  • Yeni fikirler geliştirmek
  • İletişim becerileri kazanmak
  • İlişki içinde sergilediğimiz tutumlarımızı fark edip, yönetebilmek
  • Motivasyonumuzu sürekli ve kalıcı olarak var edebilmek

Programı hazırlayan ve Yöneten: Ebru Üzümcü
Program Süresi: 7 Hafta/haftada 1 gün iki saat
Program Tarihleri: 14-21-28 Mayıs ve 4-11-18-25 Haziran 2013 (Salı günleri)
Program Saati: 15:00-17:00
7 haftalık programa katılım ücreti: 200 YTL
Yer:Şanlıer sok. Sun apt.  No: 24 Daire:1 Şenesenevler- Kadıköy

Aşağıdaki linkte yer alan formu doldurarak ve dernek bağışını yatırarak kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Kayıt için http://bit.ly/101i7YB sayfasını, detaylı bilgi edinmek için de www.kadinlararasi.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi kadın okurlarımız ve kadın girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu haberi beğendiyseniz RSS kaynağımıza abone olun, diğer haberleri kaçırmayın!

700 Milyar Dolarlık Pazarın Kapısı Nijerya, Türk Girişimcileri Bekliyor!

$
0
0

Türkiye-Nijerya Ticaret ve Yatırım Forumu’nda konuşan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, “700 milyar dolarlık bir pazara giriş kapısı  olarak görülen Nijerya, Türk firmaları için büyük potansiyel barındırıyor” dedi.

Türkiye’nin en yaygın iş dünyası sivil toplum kuruluşu Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu, (TUSKON),  dünyanın 7. Büyük petrol üreticisi Nijerya’dan gelen 150 iş insanını İstanbul’da ağırladı. Türkiye-Nijerya Ticaret ve Yatırım Forumu’nda bir araya gelen Türkiye ve Nijerya’dan toplam 500 işinsanı, ikili iş görüşmelerinde bulundu.

TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Forum’un açılışında yaptığı konuşmada, sahip olduğu potansiyelin yanında çevresindeki ülkelere de yapılabilecek ihracat sebebi ile Batı Afrika pazarına girmek isteyen Türk firmalar için Nijerya’nın çok önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Dünyanın yıldız ekonomilerinden biri haline gelen Nijerya’ya çok önem verdiklerini dile getiren Meral, “Nijerya Afrika ve dünyanın yatırım vadeden ülkesi konumunda. Çok büyük yer altı ve yer üstü kaynakları ile gerçekten büyük fırsatlar barındırıyor. Dünyanın 10 büyük petrol üreticisi. 700 milyar dolarlık bir pazara giriş kapısı olarak görülüyor. Türk firmaları için gerçekten hem kendisi hem de çevresi ile çok büyük bir potansiyel barındırıyor” dedi. İki ülke arasındaki ticaret hacminin yeterli olmadığına da işaret eden TUSKON Başkanı Meral, Nijerya ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin en kısa zamanda 5 milyar dolara çıkması gerektiğini vurguladı.

Doğalgaz ve petrol rezervlerinin ülkenin hızla gelişmesinde ve doğrudan yatırım çekmesinde büyük bir kaldıraç işlevi gördüğünü, sanayisi ile de Nijerya’nın çevre ülkeler için bir üretim üssü haline geleceğini ifade eden Meral, bu büyüme sürecinde Türk firmalarının Nijerya’da etkin rol almalarını ve sahip olduğu sanayileşme tecrübesini paylaşması gerektiğini söyledi. Meral, “Bu noktada, alt yapı ve inşaat projelerinden tekstile, tarım makinesi ve kimyasallarından bankacılık-finansa, kozmetikten gıdaya, telekomünikasyondan enerjiye kadar pek çok alanda karlı yatırım ve ticaret fırsatı Nijeryalı ve Türk işadamlarının el ele vermesiyle ortaya çıkacaktır. Türkiye; Nijeryalı firmalarla bir çok konuda partner olabilecek firmalara ve girişimcilere sahiptir” dedi. 

Sizlerle Birlikte Yürümek İstiyoruz

Nijerya’nın Ankara Büyükelçisi Yardımcısı  Foluso Oluwale Adeshida ise “Her iki ülke arasında yatırım ve iş fırsatlarını karşılıklı temin edebiliriz. Nijerya Türk yatırımcılar için Batı Afrika ve ötesine erişmede önemli bir platform. İnşaat sektöründe ve bu sektördeki imtiyaz haklarında önemli avantajlar var. Elektrik üretimi, dağıtımı, enerji, petrol ve doğalgaz sektörleri, madencilik, tarımla ve sağlıkla ilgili sektörlerde avantajlar var” dedi.

Nijerya’nın yatırımcıların yaptıkları yatırımın karşılığını acaklarından emin olacakları bir ülke olduğuna işaret eden Adeshida, Nijerya’da yatırımların son derece güvende olduğunu belirtti. Adeshida, “Bu avantajları değerlendirmenizi istiyoruz. Sizlerle birlikte yürümek istiyoruz. Ticareti geliştirmek ve keskinleştirmek için dostluk önemli. Ülkemize olan ilginizin devam etmesini, Afrika’daki Türk yatırımcılar için doğru merkez olduğumuz belirtmek isteriz” diye konuştu.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu haberi beğendiyseniz RSS kaynağımıza abone olun, diğer haberleri kaçırmayın!

Engür Rutkay, EO Türkiye Genel Sekreteri Oldu

$
0
0

Dünya genelinde 9 binden fazla üst düzey girişimciyi bünyesinde barındıran Dünya Girişimciler Organizasyonu’nun (EO) Türkiye Ofisi Genel Sekreterliği’ne Engür Rutkay atandı.

1 Nisan 2013’te ataması gerçekleştirilen Rutkay, 1991 – 2008 yılları arasında görev aldığı Şişe-Cam, Ladin Uluslararası Fuarcılık A.Ş., Ankara Sanayi Odası, CNR Uluslararası Fuarcılık A.Ş. ve Solaris Dış Ticaret A.Ş. gibi kurumlarda, hedef ihracat pazarları, kültürlerarası ticaret ve iş geliştirme alanlarında çalışmalar yürüttü. 2008 yılından itibaren, Türkiye Genç İşadamları Derneği’nde Genel Sekreterlik görevini yürüten, ardından ise Endeavor Etkin Girişimci Destekleme Derneği’nde İş Geliştirmeden Sorumlu Direktör olarak görev alan Rutkay, bundan sonra EO (Entrepreneurs Organization) Türkiye’nin genel sekreteri olarak çalışmalarını sürdürecek.

Entrepreneurs’ Organization Hakkında:

Entrepreneurs’ Organization (EO - Dünya Girişimciler Organizasyonu), 40 ülkede 9 binden fazla iş sahibinin yer aldığı dinamik ve global bir girişimciler ağıdır. 1987 yılında bir grup girişimci tarafından kurulan EO, bünyesinde bulundurduğu girişimcilerin birbirine fayda sağlamasına ve işlerini daha başarılı bir şekilde yürütmelerine olanak verirken, kişisel hayatlarını zenginleştirme imkanı da sunmaktadır. EO’nun 121 şubesine üyelik sadece davet ile gerçekleşmektedir. Üyelerin yaş ortalaması 41, ortalama gelirleri ise 17,3 milyon dolardır.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu haberi beğendiyseniz RSS kaynağımıza abone olun, diğer haberleri kaçırmayın!

“Geleceğin Kadın Liderleri” Eğitimi Başvurularınızı Bekliyor!

$
0
0

Eylül 2002'de 38 kadın girişimci tarafından ülke çapında faaliyet gösteren ve kar amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütü olarak İstanbul'da kurulan KAGİDER, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği, bugün farklı sektörlerde aktif olarak çalışan ve değer üreten 250 kadın girişimci üyesi ile büyümeye ve güçlenmeye devam ediyor.

Dünya Bankası tarafından fonlanan “Geleceğin Kadın Liderleri Projesi” nin ülkemizdeki yürütücüsü KAGİDER’dir. KAGİDER’in sahibi olduğu proje 2011 yılından itibaren Sanofi Türkiye’nin kurumsal desteğiyle yürütülmektedir. Proje esas olarak , kadınların hayatına hazırlamak, onların yetkinliklerini ve profesyonel iletişim ağlarını artırarak iş hayatına güçlü bir başlangıç yapmalarını amaçlıyor.

Genç kadınların iş arama süreçlerini kolaylaştırarak, toplum ve iş hayatındaki yerlerini kuvvetlendirmek amacıyla 2010 yılında başlatılan proje, dördüncü yılında da genç kadınların iş arama süreçlerini kolaylaştırarak, toplum ve iş hayatındaki yerlerini kuvvetlendirmeyi ve profesyonel iletişim ağlarını genişletmeyi amaçlıyor.

Proje kapsamında Türkiye genelinde başarı potansiyeli yüksek, üniversiteden yeni mezun genç kadınları iş hayatına hazırlamak amacıyla kişisel gelişim, sektörel bilgi, iş yaşamı dinamikleri ve kariyer planlaması konularında 4 günlük eğitimler veriliyor. Eğitimlerin ardından katılımcılara, iş arama süreçlerinde 6 ay boyunca mentorlük verilerek işe yerleşme süreçleri takip ediliyor. 

Kimler Başvurabilir?

  • 20 – 25 yaş arasında olan,
  • Üniversitelerden 2011/2012 eğitim döneminde veya 2013 senesinde iyi derece ile mezun olan / olmayı planlayan,
  • Tercihen burslu okumuş,
  • Tercihen İngilizce bilen,
  • Tercihen iş tecrübeli (staj, part-time iş, vs değerlendirilecektir),
  • Yüksek kariyer hedefleri olan, başarı odaklı,
  • Çalışma motivasyonu yüksek,
  • Tercihen sivil toplum kuruluşlarında sosyal gönüllülük yapmış genç bayanlar başvurabilir.

Projede yer alacak katılımcılar, işe girişlerde kendilerine faydalı olabilecek; CV Yazma, İş Aramada Teknolojinin Kullanımı, Mülakat Simülasyonları gibi eğitimlerin yanı sıra, iş hayatlarına yön verecek Hedef Belirleme, İş Ahlakı, Etkin İletişim, Kariyer Planlaması ve Profesyonel Oryantasyon eğitimlerini alarak sertifikasyon sürecinden geçiriliyor.Teknik bilgilerin yanın sıra katılımcılara kişisel gelişim eğitimleri de veriliyor.Katılımcılar; farklı sektörlerin temsilcilerinden, o sektörlerle ilgili doğrudan bilgi alma şansını yakalıyorlar.

Eylül ayında gerçekleştirilecek eğitim programına başvurular 9 Mayıs - 31 Temmuz 2013 tarihleri arasında yapılabilmekte. Proje hakkında daha detaylı bilgi almak ve eğitim programına başvurmak için www.geleceginkadinliderleri.org adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Haberimizi, kadın girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Esra TavukcuGirişim Haber

Bu haberi beğendiyseniz RSS kaynağımıza abone olun, diğer haberleri kaçırmayın!

Viewing all 69 articles
Browse latest View live